Astazi familiile au nevoie de o fundatie spirituala comuna

Intrebare: De ce sunt atatea probleme in relatiile familiale astazi si atatia oameni divorteaza sau nu se pot casatori deloc?

Raspuns: Egoismul creste tot timpul. Nu mai este la fel cum a fost in generatiile precedente unde nu era aproape nicio diferenta intre o generatie si urmatoarea. Oamenii continuau sa traiasca pe acelasi pamant, in acelasi oras si copiii mosteneau profesia tatalui: Tatal era fierar si copilul devenea fierar; tatal era fermier si copilul devenea, de asemenea, fermier. Era ceva obisnuit sa traiesti in acest fel. Oamenii isi trecea hainele de la o generatie la alta, si asa mai departe.

Astazi o persoana este noua in fiecare moment! Pentru a se schimba, cineva nici macar nu mai trebuie sa se nasca. Si fiindca o persoana este noua, ea nu poate suferi ce a avut ieri. Ieri m-am casatorit cu cineva si astazi cand ma uit la ea, sunt uluit. Ma gandesc, Este intr-adevar femeia cu care m-am insurat? Unde este cea pe care am cunoscut-o ieri? Unde sunt calitatile ei? Nu mai vad acele calitati astazi. Nu reusesc  sa realizez ca schimbarea s-a petrecut in mine. Intre timp, ma uit la ea si mi se pare ca ea s-a schimbat si nu mai sunt deloc in stare sa traiesc cu ea.

Nimeni nu este vinovat aici. Daca dorintele tale care evolueaza nu incep sa fie corectate, familia se va distruge inevitabil. Ce fundatie ar trebui oamenii sa foloseasca pentru a fi impreuna? Odata am stat impreuna la nivelul corpului-social: o casa comuna, viata domestica, copii, treburi casnice si presiunea opiniei publice. Totusi astazi nimanui nu-i mai pasa de nimic. Oamenii s-au ridicat deasupra tuturor acestor limitari; nu mai vor nimic.

De aceea, oamenii sunt incapabili sa fie intr-o familie sau sa creeze una, si ei nu vor sa aiba copii. Problemele in familie escaladeaza si sunt imposibil de rezolvat daca sotii nu sunt uniti printr-un studiu spiritual comun.

Nu activitatile materiale ii vor tine pe oameni impreuna. Numai asta poate salva o familie, asa cum este scris: Un sot si o sotie si Creatorul intre ei. Trebuie totusi sa descoperim in ce masura sa cerem Forta Superioara, ideea mai inalta, pentru a ne conecta la nivelul de om.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 10.08.10, O Lectie despre evenimentele curente

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed