“Atacurile cibernetice necesită un nou cod” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinAtacurile cibernetice necesită un nou cod

În ultima săptămână, Centrul Medical Hillel Yaffe din Hadera, Israel, a suferit un atac cibernetic. Atacatorii au cerut răscumpărare, dar conducerea spitalului a refuzat să răspundă și a trecut la modul manual acolo unde a fost posibil sau la sisteme alternative. În toată Europa și SUA, spitalele și alte instituții sensibile se confruntă cu amenințări online, deoarece hackerii consideră că necesitatea de a restabili rapid funcționalitatea va determina acele facilități să cedeze rapid și să le ofere ceea ce vor. Pentru a face față problemei, facilitățile și guvernele trebuie să pună mâna și să creeze soluții pe termen scurt și lung. Cel pe termen scurt necesită deconectarea sistemelor de la internet; soluția pe termen lung necesită o conexiune sporită și grijă între oameni.

Niciun sistem nu este rezistent la atacuri. Prin urmare, unele sisteme trebuie pur și simplu să fie deconectate de la orice rețea. Totul, de la generatorul care furnizează energie electrică către camera serverului, trebuie izolat de lume. Poate că nu este foarte convenabil, dar până când omenirea nu va crește, nu putem lăsa viețile a nenumărați oameni la mila oamenilor fără inimă care vor ucide pentru bani.

Deconectarea sistemelor sensibile de pe internet pare a fi singura soluție, dar este doar una temporară. Întrucât oamenii elaborează întotdeauna noi tactici și tehnologii pentru a-și croi drumul înrăit, mai devreme sau mai târziu vor depăși chiar și astfel de măsuri drastice.

Prin urmare, soluția pe termen lung trebuie să se ocupe de sursa problemei, care este însăși natura umană. Schimbarea naturii umane este un proces educațional prelungit. Deconectarea de la internet ne ajută să câștigăm timp, dar trebuie totuși să ne grăbim dacă vrem să evităm catastrofe mult mai grave decât pătrunderea în rețelele spitalelor.

Scopul procesului educațional este de a ne face conștienți că suntem cu toții interconectați. Dacă ne dăm seama cu adevărat că întreaga umanitate este conectată nu numai prin intermediul internetului, ci și că gândurile și sentimentele noastre fac parte din rețea, vom vedea că rănirea celorlalți ne rănește și pe noi și motivația noastră de a face rău se va evapora.

Rețeaua umană pe care o formăm cu toții, conștient sau nu, funcționează corect numai dacă există grijă și preocupare între noi. Acesta este motivul pentru care procesul pe termen lung va vindeca totul și nu doar va elimina atacurile cibernetice.

Pentru a face acest lucru, trebuie să „atacăm” codul uman și să ne reprogramăm din modul egoist în care ne aflăm acum, într-unul mai inclusiv și mai plin de grijă. Altfel, după cum putem spune deja, codul din noi ne va determina să ne autodistrugem.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed