“Boicotarea Jocurilor de la Beijing din 2022 demonstrează că ne-am întors înapoi” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Boicotarea Jocurilor de la Beijing din 2022 demonstrează că ne-am întors înapoi

Membrii Asociației Tineretului Tibetan din Europa (TYAE) și Studenții pentru un Tibet Liber protestează împotriva Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2022 în fața Comitetului Olimpic Internațional (CIO) de la Lausanne, Elveția, 11 decembrie 2021. REUTERS/Denis Balibouse

SUA, Canada, Australia, Marea Britanie și alte țări au anunțat că vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing din cauza presupuselor abuzuri ale drepturilor omului de către China. În trecut, lumea a privit amestecarea sportului cu politica într-o lumină foarte negativă. Nu mai este cazul acum. Ura dintre țări s-a intensificat până la punctul în care orice mijloc de a arăta dezaprobarea este legitim. Vechii greci aveau ceea ce era cunoscut sub numele de „Armistițiul Olimpic”, când toate luptele încetau înainte și în timpul Jocurilor Olimpice pentru a se asigura că orașul-stat gazdă (Elis) nu era atacat, iar sportivii și spectatorii puteau călători în siguranță la jocuri și să se întoarcă. pașnic către țările lor.

S-au schimbat atât de multe din zilele Greciei antice! Oamenii aveau idealuri atunci; astăzi nu avem niciunul. Ne gândim adesea la oamenii din antichitate ca fiind barbari și la noi înșine ca fiind civilizați. În multe privințe, noi suntem barbarii, iar Jocurile Olimpice sunt un exemplu în acest sens. Am mers înapoi. Nu ne mai putem uni în jurul a nimic. Nevoia egoistă de autoafirmare ne face să ne opunem impulsiv și ferm oricărei concepții despre o altă persoană, pur și simplu pentru că este punctul de vedere al altei persoane și vreau ca punctul meu de vedere să domine, nu al altcuiva.

Apoi din nou, ego-ul continuă să crească și ne urâm din ce în ce mai mult unul pe celălalt, așa că este mai bine dacă ego-ul își demonstrează natura. Cel puțin acum putem vedea cine suntem și nu fantazăm că suntem cumva mai umani sau mai civilizați decât strămoșii noștri, ci dimpotrivă. Deoarece recunoașterea unui defect este inevitabil punctul de plecare pentru corectarea lui, acum că am ajuns la el, putem începe să ne construim mai bine.

Dacă încă nu suntem siguri cine suntem, ar trebui să luăm în considerare cantitatea de droguri și alte avantaje ilegale și neloiale pe care țările le încurajează și uneori îi pe forțează pe sportivii lor să le folosească pentru a urca pe podiumul olimpic. Este un război, iar într-un război nu contează cum ai câștigat, atât timp cât ai câștigat.

Dacă ar fi sport, tot ce ar conta ar fi cum ai jucat și nu cum ai câștigat sau dacă nu ai câștigat deloc. În Grecia jucau pentru sport. Noi jucăm să câștigăm.

Concurența ar trebui să scoată tot ce este mai bun din noi, să ne facă să ne îmbunătățim. Nu ar trebui să ne facă mai buni decât alții, ci mai buni decât cei care am fost. Faptul că concurăm pentru a crea un stimulent pentru a ne îmbunătăți este binevenit, deoarece ne face să ne depășim limitele. Cu toate acestea, atunci când concurăm de dragul de a câștiga, nu ne concentrăm pe a ne îmbunătăți pe noi înșine, ci în principal pe a-i depăși pe alții. În acest caz, nu este nicio diferență dacă ți-ai atins obiectivul îmbunătățindu-te pe tine însuți sau afectându-i pe alții. Prin urmare, nu avem nicio problemă să-i rănim pe alții. Dimpotrivă, este mai ușor și mai plăcut să-i rănești pe alții decât să te îmbunătățești.

În forma actuală a Jocurilor Olimpice, ele nu fac altceva decât să ne arate cât de departe ne-am îndepărtat de intenția lor inițială. Adevărata medalie de aur ar trebui să revină celor care îi îmbunătățesc pe alții. Acesta este adevăratul spirit al sportivității.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed