Brazilienii vor pâine în loc de fotbal

Din știrile zilei (de la BBC News) “Aproape 200.000 de-a lungul străzilor celor mai mari orașe din Brazilia, protestând împotriva costurilor în creștere ale transportului în comun precum și împotriva cheltuielilor impuse de organizarea Cupei Mondiale 2014.

“‘De mulți ani deja, guvernul a alimentat corupția, oamenii manifestând de fapt împotriva sistemului’, a spus Graciela Cacador agenției de știri Reuters.

“Alții se plâng de imensele sume de bani cheltuite pentru găzduirea Cupei Mondiale 2014 și a Olimpiadei 2016, în loc să se investească mai mult în sănătate și educație.

“Acesta este un glas comun care strigă  Nu suntem mulțumiți!, a spus Maria Claudia Cardoso, agenției de știri Associated Press.

Nu avem destule școli pentru copii. Spitalele noastre sunt într-o situație deplorabilă. Corupția înflorește. Aceste proteste vor face istorie și le vor deschide ochii politicienilor, asupra faptului că ne-am săturat,’ a spus aceasta.

“‘Avem nevoie de o educație mai bună, de spitale și de siguranță, nu de cheltuieli de miliarde pentru Cupa Mondială’ a afirmat o mamă, participantă la marșul din Sao Paulo, împreună cu fiica ei.”

Comentariul meu: “Fără pâine, nici Tora.” Când nivelul veniturilor familiale scad sub costul minim al traiului, în capetele oamenilor se aprinde ”beculețul roșu”, ei vor să supraviețuiască și nu să se distreze. Dar structura statului modern nu va fi capabilă să creeze un sitem de distribuție, care să garanteze acoperirea acestui cost. Nimeni nu este pregătit în acest scop, dacă nu are o educație integrală: nici oficialii, cei care dau și nici cetățenii, cei care primesc.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed