“„Busola strategică” a Europei’” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Busola strategică” a Europei

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, Europa a anunţat lansarea inițiativei Busola Strategică, „un plan ambițios de acțiune pentru consolidarea politicii [sic] de securitate și apărare a UE”. Inițiativa nu intenționează să facă parte din NATO, ci să fie alături de aceasta și să relaționeze cu NATO ca „partener strategic”.

În ciuda faptului că NATO este o alianță stabilită în primul rând pentru a proteja Europa și chiar dacă majoritatea țărilor din ambele entități, inclusiv inițiatorul principal al „Busolei”- Franța participă la ambele, noua organizație va concura împotriva NATO pentru aceleași resurse. Planul de mobilitate militară, de exemplu, este „o inițiativă a UE de îmbunătățire a mobilității personalului militar, a materialelor și a activelor în interiorul și în afara UE”.

În mod similar, „Busola” va construi un grup operativ al capacității de desfășurare rapidă a UE pentru a permite UE „să reacționeze la conflicte rapid, robust și eficient. În acest scop, UE va dezvolta o capacitate de desfășurare rapidă (EU RDC) constând din până la 5000 de militari”.

După cum văd eu, spiritul anti-american al Europei îi va exploda în față. Inițiativa demonstrează cât de dezbinată este cu adevărat Uniunea Europeană. Singura soluție la această situație este că, în curând, atât Franța cât și Germania (într-o măsură mai mică), vor suferi lovituri puternice care vor zgudui spiritul lor anti-american.

Ambiția necruțătoare de a fi unic, superior și atotputernic, mai ales în țările lider din UE, face ca Europa să fie opusul unităţii și în acest sens, această inițiativă este exemplară. Restul țărilor europene vor trebui să le echilibreze, dar nu va fi ușor.

Europa a fost continentul dominant timp de secole, dar două războaie mondiale au schimbat ordinea mondială. Astăzi, Europa are doi lideri, Germania și Franța în această ordine, care sunt complet opuse una față de cealaltă în toate sensurile cuvântului. În plus, există Statele Unite, Rusia și o serie de țări asiatice, cum ar fi China, India și câteva altele care devin, de asemenea, din ce în ce mai puternice și dominante. Țările UE sunt palide în comparație cu ele.

Din cauza asta Europa nu are viitor. S-ar putea să pună mâna pentru a se proteja împotriva agresorilor din afară, dar legătura dintre țările UE a fost întotdeauna laxă și competitivă. Acesta este motivul pentru care nu se pot înțelege și de ce nu vor reuși.

Dacă există un viitor pentru Europa, acesta este pentru a arăta lumii întregi că omenirea nu are de ales decât să trăiască împreună în pace și să se ridice deasupra ego-ului. Conceptul durabil pentru umanitate este să începem să ne ajutăm cu adevărat unul pe celălalt. În loc să căutăm următoarea oportunitate de a ne bate unii pe alții la cap, trebuie să învățăm să căutăm modalități de a strânge legăturile dintre noi.

Desigur, acesta este un proces de învățare, dar trebuie să înceapă de undeva. Dacă Europa seamănă acum semințele, le va vedea dând roade. Dacă se blochează, lucrurile se vor deteriora până când vor fi forțați să meargă pe această cale a păcii împotriva voinței lor. Atât timp cât Germania stă de o parte și Franța de cealaltă, iar între ele nimeni nu face nimic, nu se va întâmpla nimic bun.‎

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed