Drumul lung către templu, partea a opta

Întreaga lume este ca un nou Babilon

Evreii au transferat cunoștințele lor catre națiunile lumii. În schimb, au obținut alte dorințe, ale altor națiuni, nevoile, și  forme-gand specifice ale egoismului,  pe care evreii nu le aveau inițial. Ca urmare, poporul evreu a cazut și mai mult.

Babilonienii reprezintă națiunile lumii care nu s-au ridicat la nivelul spiritual al lui Avraam. Deoarece evreii au fost răspânditi printre popoarele lumii de mii de ani,ei au preluat si dezvoltat in mod natural egoismul altor popoare,pe care nu-l aveau inițial.

Astăzi, toată lumea are un egoism imens. Intelepciunea pe care poporul lui Israel a dat-o națiunilor lumii, a ajutat pe acestea să se dezvolte, astfel încât ele depind acum pe poporul evreu, forțând Israelul să-și îndeplinească misiunea.
Națiunile lumii anunță în mod constant că motivul pentru toate problemele lumii sunt evreii, chiar dacă acestia din urmă cuprind mai puțin de un procent din populația lumii. Evreii sunt, cu toate acestea, răspânditi în întreaga lume și ocupă poziții-cheie în industrie, știință,domeniul bancar si sunt mulți evrei chiar printre laureatii premiului Nobel.

Evreii au un impact pe o arie largă, dar în opinia antisemiților, influența lor este dăunătoare. Ce se poate face? În acest moment, Cartea Zohar, care a fost scrisă la începutul ultimului exil, acum 2000 de ani, ne ajută să înțelegem, explicând că evreii trebuie să se unească.
Acum este momentul pentru a ajunge la unitate, deoarece întreaga lume a ajuns acum la starea  Babilonului antic, când toată lumea a fost conectata interior si exterior. Evreii au adus omenirea la interdependență prin implementarea metodologiei unitare în industrie, cultură, educație,domeniul bancar, etc.

Deci, ideea de conectare reciprocă a coborât în ​​această lume prin evreeii care au primit forța superioară, forța de conectare, aceasta fiind transferata catre ei din vremea lui Avraam. Dacă nu exista această continuitate, acest fapt nu s-ar fi întâmplat. Forța exista în Babilonul antic în starea sa naturală și  originală. Cu toate acestea, pe măsură ce societatea a continuat să avanseze, forța s-a disipat, lăsând omenirea fragmentată și detașata.
Oamenii s-au bucurat de separarea unora de la alții, indiferent dacă erau într-o pădure sau intr-un desert. În timp ce s-au străduit să se separe de vecinii lor, o stare de unitate a fost posibilă numai datorită evreilor care au reușit să dezvolte industria, cultura, și educația.
Aceasta explică de ce astăzi evreii sunt cei care trebuie să prezinte o nouă metodologie de unificare a lumii.

În Babilonul antic, Abraham nu a reușit să atragă majoritatea babilonienilor cu metodologia sa, în timp ce astăzi, este obligația noastră sa atingem această stare.             Astăzi, evreii sunt de fapt în datori față de lume, și trebuie să ajungă sa reuseasca în eforturile lor de a transfera metodologia  conectarii umanitatii.
Din KabTV  „O viață nouă” 7/0515

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed