“Când este rău în lume, este rău pentru Israel” (Times Of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Când este rău în lume, este rău pentru Israel

Când ceva rău se întâmplă în lume, indiferent ce ar fi, evreii se pot pregăti să-și asume vina pentru asta. În cele din urmă, cam aşa se întâmplă întotdeauna, așa că nu e nimic surprinzător de fiecare dată. Cu doar câteva zile în urmă, fondatorul unei companii de tehnologie din Utah a trimis un e-mail unor colegi și lideri politici, susținând că vaccinul împotriva Covid-19 face parte dintr-un plan al „evreilor” pentru „exterminarea sistematică a miliarde de oameni”.

CEO-ul companiei de tehnologie din Utah, Entrata, David Bateman a trebuit să demisioneze din poziția sa, după ce teoria sa conspirativă despre pandemie ca parte a unui complot evreiesc de „consolidare a tuturor țărilor lumii sub un singur steag cu guvernare totalitară” a declanșat condamnarea.

Dacă examinăm istoria, vedem că evreii au fost întotdeauna în epicentrul furtunii atunci când lumea era ocupată să-și revină după o lovitură. Chiar dacă nu este corect din punct de vedere politic să spui asta cu voce tare, opinia predominantă în umanitate este că evreii conduc lumea și guvernele ei, cu toți banii pe care îi au. Și când asta le aduce beneficii, evreii provoacă războaie și organizează crize în întreaga lume, totul în propriul lor interes, trăgând mereu sforile și constrângând pe alții să lucreze pentru ei. Uneori, când ceva pare să fie dincolo de controlul evreilor, este doar pentru că au decis să ofere altora sentimentul înșelător, mica pauză. Chiar și oamenii care nu au văzut niciodată evrei simt că așa este condusă lumea.

Sursele noastre proprii explică originea acestei percepții: „Nici o calamitate nu vine în lume decât pentru Israel”, au remarcat înțelepții noștri cu mult timp în urmă. Ei au făcut o legătură directă între calitatea relațiilor dintre evrei și pacea mondială. După cum este scris, „ni se poruncește la fiecare generație să întărim unitatea dintre noi, astfel încât dușmanii noștri să nu stăpânească peste noi”. (Cartea Conștiinței)

Noi evreii ar trebui să fim uniți, conectându-ne unii cu alții după marea regulă: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Deoarece acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată, se creează un blocaj care împiedică fluxul de putere benefică în lume. În același timp puterea răului crește constant, iar egoismul se răspândește. Acest echilibru negativ este cauza multor probleme și multă suferință este cauzată umanității.

Din partea marelui sistem natural, forța bună din lumea noastră rămâne nedezvăluită, rămâne ascunsă. Numai prin națiunea israeliană poate fi dezvăluită, pentru că suntem prin definiție responsabili pentru dezvoltarea și pacea lumii. După cum scrie Midrash Rabbah, „Israelul aduce lumină lumii”. (Cântarea cântărilor)

Pe vremea lui Avraam, când eram conectați corespunzător, bunăstarea curgea prin noi în lume, dar din moment ce ura nefondată ne-a distrus unitatea, această cale a fost blocată. Acesta este motivul pentru care lumea ne percepe ca fiind cauza tuturor relelor. Chiar dacă nu înțelegem cum este structurat sistemul și chiar dacă legătura dintre evrei și fenomenele rele care rezultă nu este vizibilă, oamenilor instinctiv le este clar că evreii sunt de vină pentru fiecare problemă din viața individuală pentru întreaga umanitate.

Când se va opri asta? Niciodată, dacă nu luăm măsuri și nu schimbăm calitatea relațiilor. Aceasta este o lege a naturii. Atitudinea negativă față de noi doar va crește, până când nu ne vom trata unii pe alții cu iubire și vom deveni ca un singur om într-o singură inimă. Numai în această stare țeava pe care o obstrucționăm își va deschide generozitatea, o forță pozitivă va veni în lume și va echilibra tot răul. Omenirea va începe să simtă armonie, liniște și seninătate și se va bucura de o viață bună în reciprocitate și reconciliere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed