“Când îi privesc îmi văd vina” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCând îi privesc îmi văd vina

Mă uit la starea în care ar trebui să se afle națiunea noastră, „ca un singur om cu o singură inimă” și la starea în care ne aflăm de fapt – nedorind să ne recunoaștem reciproc – și mă doare. Când mă uit la politicienii noștri, văd starea națiunii noastre. Din moment ce reprezintă oamenii, relațiile lor reflectă relațiile dintre oameni: nimeni nu este prietenos, nimeni nici măcar nu se deranjează să fie corect din punct de vedere politic.

Priviţi la Knesset, parlamentul nostru și vedeţi unde suntem: fiecare cu un cuțit în spate sau în buzunar, foarte asemănător cu zilele premergătoare ruinei Templului. Așa arată ura neîntemeiată și știm unde duce.

Și mai rău, când mă uit la ceea ce se întâmplă în întreaga lume, la toată ura care predomină în întreaga lume, știu că distrugerea dintre ele indică ruina dintre noi. Când văd ce se întâmplă în Rusia, Germania sau Polonia, la strigătele și corupția pe care le vedem în fiecare guvern, văd că eu sunt cauza; Eu sunt cauza. Nu mă uit la ei și spun: „Nu este atât de rău; o avem și pe asta”. Nu, știu că eu sunt motivul pentru ceea ce li se întâmplă și trebuie să fiu motivul pentru care se vor conecta „ca un singur om cu o singură inimă” prin exemplul pe care poporul nostru ar trebui să li-l dea.

Nu am nemulțumiri împotriva nimănui, în afară de mine. Știu că eu și întregul popor evreu putem înclina lumea spre bine sau spre rău prin unitatea sau separarea noastră internă. Așa ne-au spus întotdeauna înțelepții noștri; asta ne-a arătat istoria noastră de-a lungul secolelor; și numai încăpăţânarea noastră ne împiedică să recunoaștem adevărul evident.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: