“Când incluziunea se întoarce împotriva ei înseși” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCând incluziunea se întoarce împotriva ei înseși

Interzicerea cărților și filmelor pentru copii este egală cu a scrie pe perete – societatea se prăbușește

În ultimele câteva luni, am fost bombardați cu știri despre „corectări” care au loc în diferite companii globale, corporații, dar mai ales în sistemul educațional. Aceste măsuri care se iau pretinzând că fac societatea mai incluzivă, de fapt interzic, opresc, limitează și condamnă multe dintre cele mai elementare libertăți ale oamenilor dintr-o țară democratică, precum libertatea de exprimare și chiar libertatea de gândire. Există prea multe exemple de menționat, dar iată câteva exemple tipice: Amazon a eliminat cărțile iconice pentru copii ale Dr. Seuss, iar Disney + a scos din profilurile copiilor filme prețioase precum Dumbo, Peter Pan și Swiss Family Robinson și a adăugat o atenţionare lângă titlu în profilurile adulților că filmele au conținut cultural inadecvat.

Până acum, am devenit atât de înstrăinați încât nu mai putem suporta pe nimeni care nu este exact ca noi. Drept urmare, introducem „echitatea”, care încearcă să forțeze obiectivitatea și să impună imparțialitatea și egalitatea, atunci când, de fapt, afirmă că dacă nu gândești așa cum crede factorul de decizie că „trebuie”, ești ostracizat , sub rezerva diferitelor pedepse sociale, cum ar fi interzicerea societății, pierderea locului de muncă, rușinarea pe rețelele sociale și alte pedepse sociale care sunt adesea mai dureroase decât încarcerarea și, uneori, determină oamenii să-și ia viața.

Mai mult: Coca-Cola le-a cerut lucrătorilor săi să fie „mai puțin albi”, să combată rasismul în mod serios. Megyn Kelly, într-un interviu cu Bill Maher a spus că și-a scos copiii dintr-o școală privată, deoarece printre alte ciudățenii trezite a organizat un program de „educație trans experimentală de trei săptămâni” în clasa a treia a fiului ei.

Există încă mai multe exemple: Școala Grace Church din Manhattan oferă un ghid de 12 pagini pentru „limbajul incluziv”. Ghidul îi descurajează pe copii să folosească cuvintele „părinți”, „mamă” și „tată” și le sugerează să folosească în schimb „oameni buni” sau „adulți”. În New York, Departamentul Educației va elimina toate „ecranele” selective pentru școlile medii pentru anul universitar 2021-2022 și va elimina cu totul prioritatea locală pentru licee. Pentru a crește diversitatea, o loterie va înlocui testele de screening. Și, în cele din urmă, Bari Weiss scrie despre o prietenă de-a ei, o mamă din Manhattan a unei fete de patru ani care și-a urmărit fiica desenând, când fata a spus cu dezinvoltură: „Trebuie să desenez în propria mea culoare a pielii” Ea a spus mamei că este „cu adevărat importantă” culoarea pielii. Asta a învățat ea la școală.

Ironia despre aceste exemple și multe altele este că toate acestea sunt consecințele unei campanii de creștere a incluziunii și a diversității. În mod clar, militanții nu realizează că, atunci când inhibi libertatea de gândire și libertatea de exprimare elimini incluziunea, elimini diversitatea și distrugi societatea în bucăți. Nu cred că această ideologie va prevala dar dacă o va face, America se va prăbuşi singură.

Această campanie se îndreaptă către un rezultat clar, pe care eu îl numesc „recunoașterea răului”. Cu alte cuvinte, ne va arăta că propria noastră natură, natura umană, este coruptă și rea până la capăt. În acest proces, ne va arăta, de asemenea, că nu avem nici o idee despre modul corect de a educa copiii sau adulții.

Educația de succes necesită cunoașterea rezultatului final înainte chiar de a începe. Și în ceea ce privește campania de incluziune, natura nu a creat oameni egali; i-a creat diferiţi! Nu i-a creat mai buni sau mai răi, ci mai degrabă diferiţi! Noi, oamenii, atribuim valoare unei rase peste alta, unei culturi peste alta, unei credințe peste alta și unei viziuni a lumii asupra alteia. Prin urmare, noi oamenii suntem problema, nu rasa, genul, credința sau cultura în care ne-am născut. Îi facem pe oameni inegali pentru că așa ne gândim la ei. Diversitatea este o binecuvântare; îi face pe oameni unici și, prin urmare, extrem de valoroși! Încercarea de a elimina diferențele dintre noi va crea separare, înstrăinare și ură și nu va crea incluziune sau egalitate.

Într-adevăr, de multe secole până acum, ne dezvoltăm din ce în ce mai mult. Până acum, am devenit atât de înstrăinați încât nu mai putem suporta pe nimeni care nu este exact ca noi. Drept urmare, introducem „echitatea”, care încearcă să forțeze obiectivitatea și să impună imparțialitatea și egalitatea, atunci când, de fapt, afirmă că dacă nu gândești așa cum crede factorul de decizie că „trebuie”, ești ostracizat , sub rezerva diferitelor pedepse sociale, cum ar fi interzicerea societății, pierderea locului de muncă, rușinarea pe rețelele sociale și alte pedepse sociale care sunt adesea mai dureroase decât încarcerarea și, uneori, determină oamenii să-și ia viața.

Încercarea de a schimba natura umană este la fel de înțeleaptă ca înclinarea lui Don Quijote în faţa morilor de vânt și mult mai dăunătoare. Rănește sufletele oamenilor, în special pe cele ale copiilor și le mutilează psihicul. Nu poți lega oamenii de un pat mental al lui Procust și să te aștepți să iasă nevătămaţi. Nu vor fi niciodată la fel și nu vor fi indivizi sănătoși.

Ceea ce trebuie să faceți este să folosiți unicitatea fiecărei persoane în beneficiul societății. Trebuie să evidențiați diferențele și să arătați modul în care contribuția fiecărei persoane îl face unic sau de neînlocuit. Când îi faci pe oameni mândri de cine sunt, nu vor dori să se schimbe singuri; nu vor dori să-i schimbe pe ceilalți și se vor simți încrezători în conexiunea și comunicarea cu ceilalți. Acesta este întregul truc pentru construirea unei societăți înfloritoare.

Într-o societate care susține unicitatea oamenilor, ei nu vor ezita să socializeze, să se amestece în diverse grupuri și să cunoască alți oameni și alte culturi. Nu vor exista rasism sau discriminare între ei, nici o judecată și nici o xenofobie, deoarece vor ști că au ceva de câștigat de la fiecare persoană pe care o întâlnesc. Astfel de oameni vor forma societăți înfloritoare care inerent vor fi diverse și incluzive în mod natural. Vor fi vibranți și primitori tocmai pentru că toate punctele de vedere, rasele, genurile, credințele și culturile sunt binevenite.

De dragul celor 330 de milioane de oameni care trăiesc în America, sper că o vor înțelege înainte, mai degrabă decât după ce vor suferi chinuri de neimaginat pentru că au încercat să-și schimbe propria natură.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed