“Când vechile valori mor, altele noi se nasc” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCând vechile valori mor, altele noi se nasc

Nimic nu era mai important pentru noi decât „lucrurile”. Prin „lucruri”, nu mă refer în mod necesar la obiecte sau accesorii, ci la tot ceea ce ne deosebește de ceilalți, care ne face speciali, unici. Când a venit Covid, ne-a închis în casele noastre, ne-a făcut practic invizibili sau, mai degrabă, vizibili doar virtual și ne-a făcut aproape toate „lucrurile” fără sens. Dar, din moment ce nu putem trăi fără valori, pentru că atunci nu suntem diferiți de animale, am început să dezvoltăm altele noi. Acum, treptat, pe măsură ce suntem obligați să renunțăm la plăcerea de a obține respect și admirație, în aceeaşi măsură învățăm să ne bucurăm de conexiuni pozitive și reciproce cu ceilalți.

Atmosfera de pe străzi și din mass-media poate fi opusul total, dar există curente subterane care deschid calea către o nouă realitate. Războiul din exterior marchează respirațiile finale ale vechii lumi, unde fiecare era pentru sine.

Nici un început nu este ușor și cu siguranță nu începutul unei noi realități. Dar cu cât ne dăm seama mai repede că nu ne putem întoarce, acum și niciodată, cu atât mai rapidă și mai ușoară va fi tranziția. Vechile valori ne-au adus concurență, corupție, exploatare și poluare. Au provocat depresie, obsesie, înstrăinare și izolare. Ne-au adus și coronavirusul, care în cele din urmă le ucide una câte una.

Dintr-o dată, trebuie să ne gândim la alți oameni iar ei la noi. În acest proces, descoperim cât de bine este să comunici, mai degrabă decât să concurezi, să dai și să primești, mai degrabă decât să iei și să renunțăm și să ne conectăm, mai degrabă decât să ne înstrăinăm.

Cei care luptă în prezent pentru propriile drepturi vor pierde. Cei care luptă să-i unească pe toți, mai presus de toate diferențele și toate greutățile, vor triumfa. Poate nu personal, dar calea conexiunii va învinge calea separării; pur și simplu a sosit timpul pentru aceasta.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed