Capitalismul Vestic a eşuat? Partea 1

Opinie (Angel Gurria, secretarul general, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD))

„[ Capitalismul occidental a esuat?]  Răspunsul meu la această întrebare ar fi nu. Dar mă întreb, de asemenea, dacă capitalismul ar trebui să răspundă la reclamatie.

„Am eşuat ca reglementatori, am eşuat ca supraveghetori, am eşuat in calitate de manageri de guvernare corporativă, am eşuat ca manageri de risc, şi, de asemenea, am eşuat în alocarea rolurilor şi responsabilităţilor pentru organizaţiile economice internaţionale.

„Unele organizaţii internaţionale au prevăzut venirea crizei. Unele chiar au reuşit să expună nişte avertismente, dar acestea nu si-au coordonat evaluările, nu au vorbit cu o singură voce puternică.

„Astfel, au fost ignorate, într-o atmosferă de mare prosperitate, unde toată lumea a facut o mulţime de bani şi toată lumea credea că inovatia a fost numele jocului – şi prin avertizarea ca ceva ar putea merge prost, ai arata ca si cum ai trage progresul înapoi .

„A fost, de asemenea, filozofia precum ca pieţele trebuie sa functioneze cu intervenţia guvernului cât mai puţin posibil. Dar asta nu înseamnă că acestea ar putea lucra fara nici o interventie, nici nu înseamnă neapărat că astfel de intervenţie ar putea fi o astfel de atingere luminoasa, prin care sa nu fi fost capabil să identifici riscurile.

„Deci, criza a lăsat o moştenire cumplită. O moştenire cu rată ridicată a şomajului, deficite fiscale enorme pe care noi încă mai luptăm sa le controlam, precum şi datorii publice acumulate, care au atins deja 100% din PIB, în medie, în ţările OECD.

„Este foarte important sa trimitem semnale clare despre modul în care vom aborda această problemă a datoriei, fără a sacrifica creşterea economică şi forţa de muncă.

„Reformele pentru pieţele de produse şi ale forţei de muncă, educaţia, inovarea, creşterea economică verde, concurenţa, impozitele, sanatatea – acestea sunt lucrurile care ar trebui să fie obiectul atentiei noastre principale, în contextul unei strategii pe termen lung, pentru a restabili o crestere sustinuta.

„Acest lucru va crea locuri de muncă şi va contribui la soluţionarea problemei datoriilor.

„De asemenea, trebuie să „mergem social „şi să ne concentram asupra politicilor inovatoare pentru a proteja pe cele mai vulnerabile.”

Comentariul meu: Vedem cum o lipsă de înţelegere a evoluţiei sociale, a urmatorului ei stadiu de dezvoltare -o unificare treptată într-o singură comunitate globală – orbeste o persoană, şi ea continuă să se „uite în ea însaşi,” pentru a vedea imaginea anterioară a lumii .

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: