Caracteristica specială a cărții Zohar

65Întrebare: Ce este special la Cartea Zohar?

Răspuns: Această carte îi schimbă pe oameni dacă o urmează. Este scrisă și conectată cu astfel de surse superioare, care influențează foarte mult o persoană și sunt capabile să dezvăluie calitățile ascunse de dăruire și iubire din el.

Cartea Zohar evocă o iluminare a luminii superioare asupra unei persoane. În surse, Steagul Taberei lui Efraim, este scris: „Cei care nu au fost onorați să înțeleagă Cartea Zohar ar trebui totuși să o studieze, întrucât limbajul Zoharului curăță sufletul.”

Întrebare: Aceeași carte-sursă spune că, Cartea Zohar explică Maase Bereshit (acțiunea inițială) și Maase Merkava (acțiunea de creație). Ce sunt aceste stări?

Răspuns: Maase Bereshit sunt texte despre crearea lumii, despre întreaga creație și despre sistemul acesteia. Iar Maase Merkava sunt texte care povestesc despre activitatea de guvernare a sistemelor acestei lumi, despre conexiunea dintre toate sufletele și ciclurile lor. Ambele se aplică în mod specific la noi. Trebuie să descoperim aceste sisteme și să luăm parte la ele. Este scris despre acest lucru în Cartea Zohar, poate câteva rânduri, dar prin acestea o persoană începe să vadă întregul sistem.

Se spune că, în fiecare zi, Cartea Zohar are o nouă interpretare. Aceasta depinde de calitatea persoanei. Dacă se schimbă, dacă devine mai corectat, atunci în fiecare zi vede Cartea însăși în mod diferit. Aceasta îi dezvăluie profunzimi din ce în ce mai mari ale textului său.

KabTV „Stări spirituale” 15/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: