“Care activitate umană provoacă cea mai dăunătoare schimbare în mediul natural?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care activitate umană provoacă cea mai dăunătoare schimbare în mediul natural?

Natura, care include umanitatea, este un sistem unic, integral și închis.

Oamenii dețin cel mai înalt nivel din natură, adică din cele patru niveluri mineral, vegetal, animal și uman. Suntem la cel mai înalt nivel, pentru că avem cea mai interioară influență asupra naturii, nu doar fizic și mecanic, de exemplu, odată cu dezvoltarea tehnologiilor noastre, ci și mental și emoțional.

Ca atare, deși ar putea părea că activitatea noastră tehnologică și industrială provoacă cel mai mult rău mediului natural, ceea ce provoacă cel mai mare rău sunt atitudinile noastre negative unul față de celălalt. Ura care există la nivel uman – care nu există la celelalte niveluri ale naturii – corupe natura. Pe de o parte, suntem într-un sistem închis, interconectat și interdependent, iar pe de altă parte, atitudinile noastre negative unul față de celălalt într-un astfel de sistem afectează negativ toate tipurile de conexiuni dintre noi și natură.

Ceea ce trebuie să înțelegem este că existăm într-un câmp de gânduri și dorințe. Dincolo de forțele fizice pe care le vedem și le simțim cu simțurile noastre, descoperim din ce în ce mai mult că există forțe mai profunde care acţionează. De exemplu, am trăit cândva în perioade în care nu știam că există electricitate, unde radio și energia atomică, dar în cele din urmă am descoperit aceste forțe.

Ne apropiem de pragul descoperirii că gândurile, dorințele și atitudinile noastre negative unul față de celălalt dăunează naturii mai mult decât orice activitate fizică pe care o desfășurăm, de exemplu mai mult decât tăierea copacilor sau arderea combustibililor fosili, așa cum ne gândim de obicei la asta. . De asemenea, cele mai dăunătoare gânduri și dorințe față de mediul nostru natural sunt acelea în care dorim să ne facem rău unul altuia. Dacă ne concentrăm pe corectarea gândurilor, dorințelor și atitudinilor noastre unul față de celălalt, am descoperi, de asemenea, un răspuns favorabil din partea naturii – am vedea cum tot felul de fenomene pe care le percepem ca fiind negative, cum ar fi dezastrele naturale ar scădea, cu atât mai mult cu cât ne-am angaja în schimbarea atitudinilor noastre unul față de celălalt de la negativ la pozitiv, de la egoism la altruism și de la ură la iubire.

Bazat pe videoclipul „Ura față de oameni este cea mai distructivă forță din ecosistem” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scrisă/editată de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de The Humantra pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed