“Care ar fi cea mai bună utilizare pentru trilioanul de dolari pe an cheltuit de Statele Unite și alte țări pentru bugete militare?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care ar fi cea mai bună utilizare pentru trilioanul de dolari pe an cheltuit de Statele Unite și alte țări pentru bugete militare?

Cea mai bună utilizare a bugetelor utilizate în prezent în scopuri militare ar fi mutarea lor în răspândirea cunoștințelor despre structura umanității, știința despre realitatea generală, cercetarea faptului pentru care lumea se află într-o stare atât de problematică, conștientizarea procesului prin care trece umanitatea, ce este stabilit să urmeze în continuare, motivul și scopul dezvoltării umane și cum, într-o astfel de imagine universală ne provocăm rău.

Ar trebui să deschidem această imagine generală despre noi înșine, despre lumea noastră și despre natura noastră în timpurile acestea, să cercetăm natura și făcând acest lucru, să descoperim gradul de rău pe care ni-l provocăm nouă înşine și naturii – ca mijloc de a corecta modul în care gândim și acţionăm.

Trebuie să vedem cum gândim și acționăm în afara echilibrului cu legea generală a naturii.

Natura se raportează la noi în mod altruist, într-un mod care dă și susține viața. Ca răspuns, exprimăm o atitudine egoistă dezechilibrată și opusă față de această lege.

Dacă vom cunoaște felul în care funcționează natura într-un mod altruist, interconectat și interdependent și cum operăm în opoziție egoistă cu aceasta, atunci vom înțelege fiecare ce trebuie să facem ca indivizi și ca societate umană pentru a ne salva de alte suferinţe.

Procedând astfel, ne vom găsi într-o lume armonioasă plină de fericire și iubire și nu vom mai avea niciodată nevoie să folosim banii și capitalul în scopuri militare. Dimpotrivă, vom împărți cu toții bani și capitalul în scopul de a aduce o viață pozitivă, armonioasă și echilibrată pentru toți.

Omenirea va ajunge în cele din urmă la o astfel de stare. Există o forță de dezvoltare în natură, care ne ghidează către o stare în care vom vedea că trebuie să devenim conectați pozitiv, în care societatea umană va funcționa similar cu un organism sănătos de celule și organe care lucrează fiecare individual și colectiv în beneficiul întregului. Pe scurt, legea iubirii universale, „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, se va materializa în relațiile noastre, iar apoi toate forțele și calitățile noastre vor deveni folosite în beneficiul nostru comun.

Prin urmare, cea mai bună utilizare a ceea ce se folosește în prezent ca bugete militare ar fi să ne ofere tuturor o nouă formă de educație, unde vom afla ce ne cere natura.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman la 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed