„Care este beneficiul durerii fizice?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Care este beneficiul durerii fizice?

Durerea ne protejează făcându-ne să simțim o graniță, peste care, dacă o traversăm, intrăm într-o zonă de pericol.

De obicei, vrem să nu simțim durerea și, dacă o simțim, vrem să dispară imediat. Împreună cu această tendință, merită să adăugăm o examinare a motivului pentru care simțim durerea și cum putem scăpa de ea. Sau, dimpotrivă, s-ar putea să simțim durere din cauza unei boli care iese la suprafață, ceea ce este un semn că trebuie să fim tratați.

Cu toate acestea, mai important, ar trebui să înțelegem că natura noastră este o dorință de a primi plăcere, care dorește să se îndepărteze de durere și să se îndrepte spre plăcere, bucurie și fericire. Ce este, așadar, între experiența noastră de bucurie totală și fericire în viață în comparație cu o viață plină de diferite suferințe? Este pur și simplu un ecran diferit prin care putem percepe și simți realitatea.

Pentru a realiza această schimbare în care percepem și simțim o lume plină de bunătate și fericire, trebuie doar să ne conectăm cu dorințele noastre și să depunem eforturi pentru a le schimba, astfel încât să începem să percepem totul în lumea noastră ca fiind bun și plăcut.

Aceasta este o schimbare interioară care ne impune să dorim să oferim altora tot ceea ce este bun pentru ei, iar apoi, în schimb, vom primi toată bunătatea pe care o dorim pentru noi înșine.

Dacă facem o astfel de transformare, atunci vom experimenta perfecțiunea și fericirea deplină sau, așa cum este exprimat în Tora, „un ținut de lapte și miere”.

Totul depinde de dorința noastră de a dărui altora. În momentul în care scăpăm de intenția noastră egoistă de a primi în detrimentul celorlalți și o înlocuim cu o intenție altruistă, în beneficul altora, atunci când vom atinge o dorință de dăruire, vom vedea că există o abundență a tot ceea ce este bun în viața și vom dori doar să dăm această abundență altora. Poate fi asemănat cu toate aurul, argintul și diamantele din lume care apar brusc chiar în fața ochilor noștri în momentul în care nu avem intenția de a primi nimic pentru noi înșine, ci dorim doar ca alții să beneficieze de ele. Când vom atinge un astfel de nivel în intenția noastră, atunci vom experimenta perfecțiunea și fericirea totală.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: