“Care este cea mai bună modalitate de a remedia criza climatică?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este cea mai bună modalitate de a remedia criza climatică?

Putem aduce lumea la echilibru doar dacă noi înșine atingem echilibrul în relațiile noastre. Ne vom trezi apoi într-o lume care asigură nevoile tuturor și îi satisface pe toți.

Acesta nu este un vis sau o utopie. Este o stare la care vom ajunge voluntar sau involuntar. Dacă creăm echilibru în lume la nivel uman, atunci nivelurile inferioare ale naturii –  animal, vegetal și mineral – vor intra și ele în echilibru.

Astăzi, există oameni care acuză tot felul de guverne și organizații pentru inacțiune climatică, dar nu oferă soluții. Pentru că soluțiile care vor aduce lumea în cele din urmă la o stare de echilibru sunt să ne schimbăm pe noi înșine pentru a cultiva conexiuni umane pozitive.

De asemenea, susțin crearea unei organizații serioase de oameni de știință, politicieni și economiști care colaborează la realizarea de cercetări aprofundate și rapoarte despre starea lumii și care discută ce s-ar putea face. Cu toate acestea, soluția va rămâne aceeași: să creăm echilibru în relațiile noastre pentru a permite echilibrul în întreaga lume.

În loc să facem dușmani din toate tipurile de guverne și organizații și să arătăm cu degetul vina asupra lor,  fiecare ar trebui să ne vedem în sinea noastră ca unicul nostru dușman: sinele egoist din interior care prioritizează beneficiul de sine față de beneficiul altora.

Fie începem să ne schimbăm natura egoistă – să ne îmbunătățim atitudinea unul față de celălalt de la negativ la pozitiv, ceea ce ar începe să aducă natura în echilibru – fie experimentăm o suferință crescândă din cauza crizelor climatice, împreună cu o gamă largă de alte crize care provin din aceeași rădăcină. Pe scurt, este posibil să ne echilibrăm doar dacă vom crea  treptat  o atmosferă de „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” în întreaga societate.

Bazat pe videoclipul „Care este cel mai bun mod de a rezolva criza climatică?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed