“Care este cel mai bun mod de a rezolva disputele?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este cel mai bun mod de a rezolva disputele?

Cea mai bună modalitate de a soluționa disputele nu este să le eliminăm, ci să creștem conexiunea dintre noi deasupra lor. Procedând astfel, folosim disputele pentru a ne consolida conexiunea și, astfel, ne ridicăm deasupra disputelor.

În mod normal credem că trebuie să scăpăm de contradicții și astfel dorim să ne învingem dușmanii, demonstrându-le că ei greșesc și că noi avem dreptate. De asemenea, în cea mai mare parte, încearcăm să demonstrăm contrariul. Cu toate acestea, nu putem ajunge niciodată la pace în acest fel.

Metoda Cabala folosește o abordare opusă, în care ne dăm seama de motivul disputelor care apar și nimeni nu încearcă să-i forțeze pe alții să accepte propria părere. Ne propunem să ne conectăm deasupra diferențelor, astfel încât, așa cum este scris, „dragostea va acoperi toate crimele”.

Lăsând crimele și disputele să rămână și crescând din ce în ce mai mult conexiunea noastră pozitivă cu ceilalţi, atunci dezacordurile noastre devin în cele din urmă dezvăluite în cea mai mare măsură, împreună cu unificarea completă deasupra lor. Această stare este numită „revelarea Creatorului”, adică revelarea forței iubirii, dăruirii și conexiunii care locuiește în natură în conexiunile pe care le stabilim, deasupra înclinațiilor noastre separatoare. Este o stare înaltă, eternă și perfectă, iar atingerea ei este scopul studiului Cabalei.

Prin urmare, cea mai bună modalitate de a soluționa disputele, de la cele mai mici până la războaiele majore, este să căutăm să ne conectăm deasupra disputei și să ne reînnoim reciproc.

Bazat pe Lecția zilnică de Cabala cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 11 martie 2022. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed