Care este corectarea noastră?

592.02Baal HaSulam, „Pacea în lume”: Aceasta este cheia pentru a înțelege slăbiciunea reformatorilor lumii de-a lungul generațiilor. Ei au privit omul ca pe o mașină care nu funcționează perfect și care trebuie reparată, adică, trebuie îndepărtate părțile stricate și înlocuite cu altele, bune.

Adevărul este că nu există nimic defect într-o persoană și nimic nu trebuie schimbat în el. Totul i-a fost dat de natură, așa că diferitele atribute negative și chiar dorința de a ucide, de a jefui etc., toate i-au fost date de către Creator.

Corectarea nu înseamnă a pune o persoană în închisoare sau a-l spânzura, ci integrarea lui în cadre unde poate înțelege că trebuie să-și corecteze internalitatea, astfel încât să simtă un impuls de a se conecta cu alții deasupra celor mai negative impulsuri ale sale față de ceilalți.

O persoană trebuie să urce la nivelul următor fără a-i distruge atributele negative și trebuie să dobândească impulsuri pozitive în locul impulsurilor sale negative în relație cu ceilalți.

Când își afișează impulsurile negative și pozitive în acest fel, el va începe să simtă starea spirituală dintre ele ca între polii negativi și pozitivi ai aceluiași câmp. Atunci va începe să simtă lumea superioară.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV 7/7/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: