“Care este diferența dintre predicție și profeție?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este diferența dintre predicție și profeție?

Predicția poate fi atribuită oamenilor care au anumite cunoștințe despre dezvoltarea socială, tehnologică, științifică și culturală pe baza cărora fac presupuneri despre viitor.

Nu există nicio certitudine în presupunerile lor. Ei cunosc doar câteva momente tehnologice, culturale, istorice și politice ale istoriei și bazându-se pe experiența lor științifică, pot prognoza viitorul.

Este în principiu munca obișnuită a oamenilor de știință pe care îi consultăm pentru sfaturi privind viitorul. Ei nu sunt profeți. Sunt oameni inteligenți care prezic viitorul cu un fel de coeficient de probabilitate. Ei nu cunosc viitorul, dar au cunoștințe despre starea de astăzi, precum și despre curente și tendințe și pot spune aproximativ ce s-ar putea întâmpla mâine.

Totuși, un profet este o persoană care poate deveni cufundată în sistemul de guvernare a lumii, poate simți forțele care îl controlează și se poate alinia într-o oarecare măsură cu astfel de forțe. Prin urmare, profeții nu prezic ce se va întâmpla pe baza unor calcule, ci pur și simplu spun ce ar trebui și ce ar putea fi.

Vedem în surse cabaliste povești despre astfel de oameni, cum ar fi în Zohar și Tora, și îi numim „profeți”, deoarece datorită dezvoltării lor spirituale, ei se ridică peste limitele de timp, spațiu și mișcare ale lumii noastre, și astfel ne spun ce s-ar putea. întâmpla.

Nu există profeți în timpul nostru. Suntem la un asemenea nivel încât nu îi mai așteptăm și nici nu credem în ei.

Bazat pe emisiunea „ Stări Spirituale” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Michael Sanilevich pe 21 decembrie 2021. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Drew Beamer pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed