“Care este forma mai eficientă de rezistență: rezistență non-violentă sau luptă armată?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este forma mai eficientă de rezistență: rezistență non-violentă sau luptă armată?

Nici rezistența non-violentă, nici lupta armată nu vor duce la rezultate pozitive. Nu putem atinge niciun succes durabil prin forța pumnului sau prin alte forme de rezistență. Lumea abundă în astfel de exemple. Rezistența prin forță sau prin alte mijloace nu reușește să aducă pace, echilibru, înțelegere, unitate și armonie în lume.

Dacă dorim să schimbăm asupritorul sălbatic, egoist, odios și arogant care are capacitatea de a-i exploata pe ceilalți, într-o ființă gânditoare, înțelegătoare și cu consideraţie, atunci ar trebui să acționăm exclusiv prin intermediul educației care îmbunătățește conexiunea. Învățând cum funcționează natura și cum ar trebui să apară lumea în funcție de natura ei și în cele din urmă, cum să ne schimbăm relațiile egoiste și separatoare în relații altruiste și conectate pozitiv, vom ajunge apoi la o stare în care societatea umană va deveni echilibrată cu natura, și va experimenta apoi o nouă armonie, fericire, încredere, siguranță și egalitate.

Nici o formă egoistă nu ne va conduce vreodată către o victorie de durată. Egoismul ne va conduce întotdeauna la înfrângere. Acesta este motivul pentru care atât rezistența non-violentă, cât și rezistența armată vor duce în cele din urmă la eșec.

Dacă ne dorim succes, atunci trebuie să ne extindem viziunea, pentru a adopta o perspectivă pe termen lung, și atunci vom vedea că prin aducerea educației care îmbogățește conexiunea către umanitate, și mai ales către tânăra generație, unde toată lumea va învăța cum funcționează natura conform legilor altruiste ale interdependenței și interconectării, ne vom organiza apoi viața în conformitate cu această lege a naturii și vom realiza o existență armonioasă pentru toți.

Aspectul pozitiv în această situație este că umanitatea are toate mecanismele necesare pentru a realiza conexiuni împlinitoare. Nimeni nu dorește să recunoască faptul că este egoist și că urăște alte persoane. În schimb, oamenilor le place în mare parte să se perceapă ca pe oameni drepți și corecți, chiar și altruisti. Astfel putem folosi acest respect interior pentru altruism și îl putem extinde pentru a respecta altruismul și conexiunile pozitive din societatea umană în general.

Dacă ne configurăm educația și influențele sociale astfel încât să respectăm altruismul și conexiunea pozitivă, atunci ne vom aprecia reciproc, între țări, guverne și organizații, numai în funcție de contribuțiile lor altruiste și în măsura în care acestea acționează pentru a conecta pozitiv societatea umană.

Pe scurt, prin evaluarea altruismului și a conexiunii pozitive în societate în general, cu ajutorul educației care îmbogățește conexiunea și a exemplelor pozitive de altruism și conexiune în influențele noastre sociale și media, vom construi o lume mai bună.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman.. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: