“Care este punctul dvs. de vedere asupra conflictului ruso-ucrainean?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Care este punctul dvs. de vedere asupra conflictului ruso-ucrainean?

Actualul război ruso-ucrainean trezește conștientizarea că, în calitate de ființe umane, ne lipsește cu disperare corectarea și conexiunea pozitivă. Ea arată cum ura poate să apară între două națiuni care au trăit una lângă alta pentru o lungă perioadă de timp, care au similarități în religie, limbă și istorie și care găzduiesc milioane de familii care au fost construite fără a ține seama dacă familiile respective ale soților erau ruse sau ucrainene. În ciuda asemănărilor lor, ele subliniază în schimb diferențele, diferențiindu-se și distanțându-se unul de celălalt până la un punct de ură. Iar ura s-a transformat în război, de parcă nu au nimic în comun.

De ce apare o astfel de stare groaznică? Pentru că natura umană – dorința egoistă de a se bucura în detrimentul celorlalți și al naturii – nu este corectată la baza ei. Mai mult, acest ego este deja exagerat și încă se umflă constant. Fără corectare – fără a ne redirecționa reciproc intențiile ȋn beneficiul celorlalți și al naturii – atunci este obligat să explodeze, să izbucnească în flăcări și să aducă conflicte și multă suferință.

Atunci nu avem de ales decât să stingem flăcările războiului, corectându-ne pe noi înșine, natura noastră egoistă, care se prezintă astăzi ca ego-ul unei națiuni care atacă pentru a o învinge pe alta. Trebuie să vedem că singura soluție pentru această problemă este corectarea ego-ului, deoarece este singura soluție care tratează problema în miezul ei.

De asemenea, trebuie să înțelegem că nu putem repara războiul de la baza lui – ego-ul uman în creștere, necorectat – cu aceleași puteri egoiste la dispoziție. În schimb, conectându-ne unul cu celălalt deasupra pulsiunilor noastre egoiste, care are nevoie de o metodă ghidată, putem invita forța pozitivă care locuiește în natură în conexiunile noastre și făcând asta, să ne acordăm pacea. Să ne rugăm ca înclinația bună (intențiile de a se conecta în mod pozitiv unul cu celălt) să învingă înclinația rea ​​(impulsurile noastre egoiste înnăscute) de la persoană la persoană, de la o națiune la alta și între toate națiunile.

Bazat pe Întâlnirea scriitorilor cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 24 februarie 2022 și Lecția zilnică de Cabala din 25 februarie 2022. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Artur Voznenko pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: