“Care este sensul vieții? Fericirea este singurul scop al vieții noastre?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Care este sensul vieții? Fericirea este singurul scop al vieții noastre?

Fericirea nu este scopul vieții noastre, deoarece orice fericire pe care o simțim moare împreună cu noi. Ce câștigăm în cele din urmă din a fi fericiți, dacă în cele din urmă murim și fericirea dispare?

În legătură cu găsirea scopului în viața noastră prin fericire sau alte senzații înalte în lumea noastră, cum ar fi libertatea, iubirea și succesul, înțelepciunea Cabalei descrie conceptul de Faraon – un conducător egoist și materialist care considera fericirea și alte plăceri lumești ca fiind viața și a crezut că acestea îl vor urma în mormântul său. Cu toate acestea, nici o fericire pe care o obținem în această viață nu continuă după aceea, și am fi înțelepți să ne stabilim privirea unui scop veșnic și etern.

Ce este un scop veșnic și etern pentru viață ?.

Există doar în spiritul nostru, deasupra corpului nostru, dincolo de tot ceea ce știm și simțim în prezent prin cele cinci simțuri ale noastre. Dacă atingem contactul cu o astfel de sferă superioară, atunci atingem scopul vieții noastre. Mai mult, putem face acest lucru în timp ce suntem în viață în corpul nostru actual.

Realizarea percepției și a simţirii acestei sfere superioare – „mai înalte”, adică mai presus de ceea ce mintea și sentimentele noastre corporale pot înțelege – care ne guvernează, ne oferă o percepție și o înțelegere completă: de unde venim, unde ne îndreptăm, ce și cine suntem, ce ne-a creat, precum și cum am fost creați și de ce.

Mai mult, prin atingerea acestei sfere superioare, descoperim și fericirea adevărată și veșnică. Cu toate acestea, o astfel de fericire nu este scopul vieții în sine, ci vine mai degrabă ca un produs secundar al atingerii scopului vieții noastre, care este realizarea realității eterne.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed