“Care sunt câteva lecții de viață învățate din seria Harry Potter?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt câteva lecții de viață învățate din seria Harry Potter?

Am vizionat aproximativ jumătate din seria Harry Potter, iar principala concluzie pe care am tras-o este că ne arată măsura în care avem dorința de a scăpa de realitatea noastră, sau cel puțin de a-i lărgi granițele.

Și putem să o facem.

Cu toate acestea, nu este un joc și nu este pentru copii. Pentru a ieși din realitatea noastră actuală, trebuie să lucrăm la schimbarea percepției noastre asupra realității.

Principala barieră care stă între locul în care ne aflăm în realitatea actuală și intrarea într-o realitate cu totul nouă este mândria. Adică, pentru a ieși din realitatea noastră actuală, trebuie să ne anulăm pe noi înșine, ego-urile noastre, iar mândria este ceea ce ne împiedică cel mai mult să facem acest lucru.

De asemenea, într-adevăr, avem nevoie de un anumit tip de magie pentru a sări din realitatea noastră la o realitate cu totul nouă. Adevărata magie este atunci când ne ridicăm calitățile deasupra limitărilor timpului, spațiului și mișcării. Atunci putem fi nelimitați în acești parametri.

De fapt, nu există timp, spațiu sau mișcare. Când ne anulăm pe noi înșine, anulăm acești parametri din simțuri și nu îi mai controlăm. Cu alte cuvinte, trebuie să renunțăm la controlul timpului, spațiului și mișcării, să existăm în astfel de parametri și să ne menținem în ei, așa cum țin copiii de jucării, refuzând să le dea drumul. Chiar dacă suntem construiți în mod natural cu dorința de a controla acești parametri, atunci când renunțăm la ei, descoperim o lume perfectă și eternă eliberată de constrângerile lor.

Bazat pe videoclipul „Un Cabalist răspunde la Harry Potter [acesta este #1 beneficiu spiritual]” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed