“Care sunt soluțiile pentru eliminarea sentimentului constant de singurătate?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt soluțiile pentru eliminarea sentimentului constant de singurătate?

Singurătatea este o problemă majoră în lumea de astăzi. Mai multe țări au desemnat miniștri care să se ocupe de aceasta. Există mai multe motive pentru aceasta, inclusiv faptul că cei mai mulți însinguraţi sunt cei care se sinucid.

Cu toate acestea, niciun ministru sau decizie guvernamentală nu va ajuta în această problemă. Din ce în ce mai mulți oameni găsesc lipsă de sens în căsătorie, muncă, prietenie și viață, în general, că nu există stimul pentru mișcare, gândire, vorbire sau a face ceva. Există o anumită stare de liniște în lume, din ce în ce mai mult astăzi.

Motivul creșterii sentimentului de singurătate și lipsă de sens în lumea de astăzi este acela că ne va determina să căutăm sensul vieții. Cu toate acestea, ridicarea deasupra singurătății și a lipsei de sens într-o căutare de a descoperi sensul vieții este posibilă numai dacă reușim să îi trezim pe oameni. În caz contrar, ne putem aștepta la tot mai mulți oameni care iau pastile care îi vor adormi de-a lungul întregii lor vieți până vor muri.

În mod logic, dacă ne simțim rău, atunci am începe să căutăm remedii pentru sentimentele noastre negative. Dar ce putem face dacă nu vedem soluții? Pentru ce trăim? În cele din urmă, singura soluție care va rămâne va fi descoperirea sensului vieții, întrucât cu bună știință sau fără să știm, aceasta este în cele din urmă ceea ce ne dorim cu toții.

În cele din urmă, singurătatea va intra într-o nouă fază de apatie completă față de orice și va face parte dintr-un proces natural care ne conduce la descoperirea unei vieți cu totul noi. În anumite privințe, este un fel de moarte. Trecând această barieră, descoperim că există o altă viață mult mai bună și începem să o trăim.

O persoană trebuie să sufere un fel de moarte – să realizeze, să fie de acord și să dorească să renunțe la căutarea egoistă constantă care nu dă roade în cele din urmă – pentru a începe să trăiască cu adevărat. Odată ce suntem de acord cu această tranziție, devenim apoi pregătiți pentru viața următoare.

Sfatul meu adresat celor singuri, tuturor celor care se simt înstrăinați de lume, este să meargă și să citească materialul care a fost făcut pentru a răspunde la întrebarea despre sensul vieții (urmați linkurile din biografia mea pe Quora). Nu mai pot recomanda nimic altceva. Din suflet, nu văd nimic altceva pe care să-l pot oferi

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed