“Care sunt unele caracteristici ale secolului al XX-lea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Care sunt unele caracteristici ale secolului al XX-lea?

La mijlocul secolului XX, omenirea a început să simtă că intră într-o perioadă de existență fără sens. Oamenii de științe sociale și politice au început să realizeze că omenirea își pierde speranța pentru un viitor mai fericit, mai bun și mai ușor, pe care o avea cândva.

Înainte de acea vreme, dacă oamenii nu aveau aspirații pentru un fel de împlinire spirituală, atunci ei aspirau la împlinirea materială. Oamenii erau mai interesați de artă și cultură și sperau într-o schimbare a ordinii sociale pentru a-și proteja ultimii ani. Cu alte cuvinte, oamenii aveau câteva nevoi din viață și din lume și aveau încredere că își vor găsi împlinirea și fericirea în viitor.

Până la mijlocul secolului al XX-lea, ego-ul uman a cunoscut o creștere constantă și i-a motivat pe oameni să caute în mod regulat tipuri noi și diferite de împliniri. Omenirea a alergat astfel ca un câine care își urmărește coada. Cu toate acestea, de la mijlocul secolului al XX-lea, speranța a dispărut. Câinele nu mai vede coada pe care o urmărea. Nu mai știe unde să alerge. Este confuz. Această perioadă a început să devină proeminentă de la mijlocul secolului al XX-lea și a devenit o caracteristică definitorie a stării actuale a umanității.

Bazat pe clipul KabTV „Prim-plan. Teatrul absurdului” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Atanas Teodosiev pe Unsplash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed