“Câștigul la loterie este o binecuvântare sau un blestem?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Câștigul la loterie este o binecuvântare sau un blestem?

Margaret Loughrey, 56 de ani, din Strabane, Irlanda de Nord, a fost găsită moartă în casa ei. În 2013, ea a câștigat 27 de milioane de lire la loterie, a achiziționat imobile, a cumpărat o casă, un pub și a deschis un centru de recreere pentru locuitorii orașului. Ea plănuia să construiască locuințe la prețuri accesibile pentru rezidenți pe proprietatea ei. Şi-a cheltuit jumătate din câștiguri pentru caritate. Centrul de agrement a fost incendiat de mai multe ori. A primit și o pedeapsă cu suspendare, pentru beţie și comportament dezordonat. Mai târziu, ea a susținut că oamenii au furat milioane de la ea. Cu puțin timp înainte de moartea ei, ea a spus: „Regret că am câștigat la loterie […]. Am fost o persoană fericită înainte. Sunt o ființă umană și tot ce a făcut a fost să-mi distrugă viața”.

În mare parte, ne gândim la câștigul la loterie ca la o binecuvântare, că dacă am câștiga la loterie, am folosi bine banii. Dar nu există astfel de exemple. A câștiga la loterie este un blestem. Faptele noastre aparent bune în cadrul înțelegerii noastre limitate a lumii, și anume oferirea de milioane de dolari uneia sau mai multor cauze, vor fi întotdeauna scurte și ni se vor întoarce ca bumerangul în moduri negative.

Nu văd nicio soluție pentru o astfel de problemă, în afară de un program educațional extins la nivel mondial, care să ne învețe să dezvoltăm un sentiment de responsabilitate reciprocă și considerație unul față de celălalt în societate și să acordăm prioritate conexiunii pozitive unul cu celălalt, mai presus de impulsurile noastre separatoare.

Omenirea va ajunge să realizeze că, după toate provocările globale de nerezolvat, singurul leac rămas va fi să implementăm unitatea între noi. Avem nevoie de condiții diferite și nu de oameni sau organizații care încearcă să gestioneze aceste sume masive de bani. Concluzia mea este să nu acordăm asemenea sume de bani. Nu incita o persoană în acest fel. Eu personal as cere si sa nu mi se ofere asemenea sume de bani.

Bazat pe videoclipul „Câștigul la loterie este o binecuvântare sau un blestem?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Dylan Nolte pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed