“Cât de multe campionate europene?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCât de multe campionate europene?

Potrivit presei Deadline din industria de divertisment, „acoperirea ESPN și ABC a campionatelor de fotbal UEFA Euro 2020 care au început săptămâna trecută a crescut cu 12% în spectatori faţă de Campionatul Euro 2016”, iar campionatul abia a început. Poate că este reîntoarcerea după încetarea forțată a jocurilor și campionatelor de ligă datorată pandemiei Covid-19, sau poate din alte motive, dar în ciuda tuturor exagerărilor cred că valul va fi de scurtă durată.

Omenirea își pierde interesul pentru astfel de jocuri; zilele copilăriei noastre se apropie de sfârșit. Pe măsură ce creștem, dorințele și aspirațiile noastre se schimbă. Acest lucru se întâmplă fiecărei persoane și întregii umanități. Oamenii încep să caute lucruri mai semnificative de făcut cu timpul lor, așa că în timp ce vizionarea jocurilor sportive este încă destul de populară, nu va rămâne așa mult timp.

Dar asta nu se întâmplă doar în sport. Se întâmplă în fiecare domeniu al industriei de divertisment, deoarece divertismentul, în cele din urmă ne lasă să ne simțim goi. Ne apropiem de o fază a dezvoltării noastre în care începem să ne întrebăm nu doar cum să ne distrăm mai mult în viață, ci despre sensul vieții în sine.

Când începem să ne întrebăm despre sensul vieții, căutăm originile ei, ce s-a întâmplat înainte de a ne naște, ce se va întâmpla după ce voi muri, dacă există viață în altă parte a universului și alte asemenea întrebări. Dar, în cele din urmă, ne dăm seama că răspunsul la întrebarea despre sensul vieții nu se află pe o planetă îndepărtată sau în trecutul sau viitorul îndepărtat, ci chiar aici, printre noi, în conexiunile noastre umane.

Lucrul legat de conexiunile umane este că, schimbându-ne relația între noi, ne schimbăm percepția asupra realității, iar lumea pe care am cunoscut-o dintotdeauna se transformă într-o nouă creație. Nu este magie și nu realitatea s-a schimbat; vedem pur și simplu un strat cu totul nou din realitate, pe care nu l-am văzut înainte, care dă vieții și întregii existențe un sens complet nou.

Oamenilor le place să joace jocuri de realitate sporită, cum ar fi Pokémon GO, sau să folosească această tehnologie pentru a schimba aspectul lucrurilor. Dar când vezi modul în care totul este conectat, întreaga ta existență devine mărită, transformată, îmbogățită și însuflețită în moduri pe care nici nu putem începe să ni le imaginăm cu percepția noastră actuală foarte limitată.

Ce este și mai bine, este că odată ce ne dăm seama cât de conectați suntem cu toții, ne transformăm relațiile din negative în pozitive. Realizarea interdependenței noastre pur și simplu nu ne permite să fim răi unii cu alții, deoarece ar fi ca și cum am fi răi cu noi înșine. Înțelepții noștri au știut toate acestea cu mii de ani în urmă și au învățat acest lucru pe oricine a dorit să învețe. Talmudul din Ierusalim de exemplu, oferă această frumoasă alegorie despre conexiunea noastră: „Dacă scrierile avertizează despre maltratarea obișnuită, răzbunarea și purtarea de ranchiună ar trebui interzise și faţă de cei care nu sunt din națiunea ta. De asemenea, cum este posibil ca cineva să ierte un afront? [Să presupunem] că cineva taie carne, iar cuțitul alunecă tăindu-i mâna; ar trebui să ia în considerare răzbunarea mâinii pentru tăierea celeilalte mâini? La fel și această chestiune … regula este că cineva nu se răzbună împotriva aproapelui, pentru că este ca și cum s-ar răzbuna împotriva propriului său trup ”(Nedarim 9: 4).

Talmudul Ierusalmitean a fost redactat în secolul al III-lea. Ne putem imagina cum ar fi arătat istoria dacă am fi absorbit iubirea profundă și conexiunea care iradiază din acest fragment? Cum ar arăta istoria umană dacă am simți în felul în care au descris autorii Talmudului? Cum ar arăta planeta noastră? Ar exista poluare? Ar exista exploatare? Ar fi războaie, foamete sau sărăcie? Cred că știţi răspunsul. Prin urmare, cu cât ne îmbrățișăm mai repede viitorul conectat, cu atât mai devreme această realitate cu adevărat sporită va deveni realitatea noastră, iar viața noastră va deveni ceea ce poate fi și ceea ce sperăm să fie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed