“Cât timp vor face banii ca lumea să se învârtă?” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Cât timp vor face banii ca lumea să se învârtă?

Business Insider a scris că un raport Oxfam International a constatat că în perioada 18 martie – 30 decembrie 2020, averea celor mai bogați zece oameni din lume a crescut cu 3,9 trilioane de dolari. Potrivit raportului, doar acest câștig, pe care acei zece oameni l-au realizat în mai puțin de zece luni, „ar putea plăti pentru toată lumea să se vaccineze și să iasă din sărăcie”. În același timp, raportul estimează că „între 200 și 500 de milioane de oameni ar fi putut ajunge în sărăcie în 2020”. Chiar trebuie să fie așa?

Cât timp vor face banii să se învârtă lumea? Până când vom înțelegem cu toții că ascultarea ego-ului nu este soluția. Problemele vor continua să meargă din rău în mai rău, până când ne vom schimba modul de viață, starea de spirit, motivația.

Singurul înlocuitor pentru ego și care va crea o lume în care ne bucurăm să trăim, este iubirea. Acel cuvânt pe care îl disprețuim atât de ușor, este singurul cuvânt pe care îl avem pentru a descrie cea mai puternică forță existentă: puterea de a dărui.

Într-adevăr, am construit o lume care nu preamăreşte altceva decât banii și puterea. Banii acordă putere, care permite dobândirea mai multor bani, care oferă și mai multă putere, așa că, în cele din urmă banii fac lumea să se învârtă. Iar în spatele zelului pentru bani stă ego-ul, motorul care conduce civilizația. Am încoronat ego-ul, l-am lăsat să-și construiască societatea după imaginea sa, iar acum plătim prețul pentru preamărirea lui.

Joe Biden intenționează să mărească impozitele asupra celor bogați pentru a echilibra sarcina asupra oamenilor și pentru a finanța o parte din taxa financiară impusă de Covid-19, dar nu cred că va funcționa, nu într-o societate în care bogații sunt puternici. Dacă merge prea departe, aceştia pur și simplu îl pot înlătura din drum.

Cât timp vor face banii să se învârtă lumea? Până când vom înțelegem cu toții că ascultarea ego-ului nu este soluția. Problemele vor continua să meargă din rău în mai rău, până când ne vom schimba modul de viață, starea de spirit, motivația.

Singurul înlocuitor pentru ego și care va crea o lume în care ne bucurăm să trăim, este iubirea. Acel cuvânt pe care îl disprețuim atât de ușor, este singurul cuvânt pe care îl avem pentru a descrie cea mai puternică forță existentă: puterea de a dărui. S-ar putea să ne batem joc de aceste cuvinte, să ridiculizăm și să depreciem pe oricine care doar aduce în discuție noțiunea de iubire sau dăruire, dar ne-am înșela în acest sens. Nimic nu este mai puternic decât iubirea.

Gândiţi-vă la asta: ai fi aici dacă nu ar fi fost iubirea părinților tăi pentru tine? Oare lumea aceasta ar fi aici dacă nu ar fi trilioanele de specii care își creează și își hrănesc continuu descendenții? În ciuda nenumăratelor forțe distructive din jurul nostru, viața continuă și chiar evoluează, deoarece puterea vieții, puterea de a dărui și de a cultiva viața este mai puternică decât toate împreună.

Până la începutul secolului al XX-lea, aceasta era situația și în societatea umană. Dar de atunci, forțele distructive ale egoismului din umanitate s-au intensificat până la punctul în care acum prezintă un risc existențial, nu numai pentru specia noastră, ci pentru întreaga planetă. Acum noi, umanitatea, trebuie să facem un efort conștient pentru a ridica puterea iubirii și a dăruirii deasupra puterii ego-ului – dorința de a lua pentru mine tot ce pot, oricând pot și cât de mult pot.

Cei zece miliardari pot fi exemple atrăgătoare de egoism, dar dacă cineva dintre noi ar fi în locul lor, am fi la fel și am acționa la fel ca ei. Plaga este în noi toți, așa că numai noi toți o putem vindeca. Dacă gândim în mod colectiv, putem schimba paradigma de la apucare la dăruire și putem deveni „părinți”, întemeietori ai unei lumi care funcționează cu un nou tip de combustibil.

În noua lume, nimeni nu va sta liniștit până când toată lumea nu va fi în siguranță și îngrijită. Așa cum întregul corp nu are odihnă și nici liniște sufletească, cu excepția cazului în care toate organele sale sunt bine, tot așa vom simți despre fiecare persoană din lume, că toate sunt părți ale mele și nu pot fi în pace dacă nu este toată lumea în pace.

Astăzi, trebuie să vă îndreptați către această mentalitate. Am devenit atât de interdependenți încât, dacă nu avem grijă de toată lumea, toată lumea va suferi. Dacă ne asumăm această mentalitate, vom înflori. Dacă o evităm, atunci ne-am pecetluit soarta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed