“Ce ar putea învăța oamenii de la ciuperci?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Ce ar putea învăța oamenii de la ciuperci?

Cercetătorii israelieni au descoperit cum o rețea de ciuperci gestionează schimbul de nutrienți între copaci. Ciupercile conectate la rădăcinile copacilor comunică transferul de minerale, nutrienți, apă și carbon, în timp ce în schimb, copacii își conduc carbonul către ciuperci. Cercetătorii au mai descoperit că rețeaua fungică servește la întărirea și recuperarea copacilor care au dezvoltat anumite probleme.

Prin urmare, un lucru pe care îl putem învăța de la ciuperci este că există conexiuni complexe și inteligente în natură. Printre noi oamenii, avem de fapt conexiuni mult mai complexe și profunde, dar din cauza naturii noastre egoiste, nu avem idee cum să le abordăm. Ciupercile și copacii totuși, își folosesc conexiunile în beneficiul lor reciproc, deoarece nu conțin un astfel de ego.

Cu toate acestea, natura ne-a făcut ființe umane cu capacitatea de a conecta două calități opuse, calitatea egoistă negativă a oamenilor și calitatea altruistă pozitivă a naturii. Este astfel încât să ne putem corecta egoismul în opusul său – altruismul – și făcând acest lucru, să ajungem la gradul superior al naturii. Și pentru noi, gradul superior al naturii este unul de iubire, dăruire și conexiuni reciproce pozitive între toți.

Pe de o parte, ciupercile au o anumită conștientizare a ceva care lipsește în ecosistem și transmit anumite forțe pentru a-l completa. Între noi oamenii, pe de altă parte, putem vedea exemple opuse, cum ar fi oamenii care acumulează continuu din ce în ce mai multă bogăție până la un punct în care nu știu ce să facă cu tot surplusul lor, în timp ce alții mor de foame.

Prin urmare, ar fi înțelept să învățăm de la ciuperci despre conexiunile complicate din natură și că ne putem realiza în mod pozitiv interconexiunile prin acordarea de prioritate beneficiului celorlalți în detrimentul interesului personal. Ochii noștri văd o realitate egoistă, dar în culise, din perspectiva naturii însăși, este o realitate altruistă, iar dacă ne-am umple conexiunile altruist ca natura, atunci am experimenta o viață armonioasă, pașnică și completă.

Atunci am dobândi înțelepciunea naturii. Am înțelege cum funcționează conexiunile complicate din realitatea noastră și cum am putea aduce beneficiu la maximum vieților noastre, completându-ne reciproc prin realizarea pozitivă a unor astfel de conexiuni.

Bazat pe videoclipul „Înţelepciunea ciupercilor” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Jesse Dodds pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: