“Ce ar trebui să fac când viața stagnează?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Ce ar trebui să fac când viața stagnează?

Acceptă că ești blocat. Adică, fii conștient că te afli într-o fundătură.

Întrebați-vă: „Am fost eu, sau nu cauza pentru care viața mea a stagnat în prezent?” Încercați cu adevărat să răspundeți la această întrebare. În cele din urmă, o astfel de întrebare ar trebui să te determine să verifici că viața ta se află într-o forță mai mare a naturii: că natura îți organizează viața, te conduce prin diferitele evenimente ale vieții – inclusiv sentimentul tău actual de stagnare – și dintr-un astfel de sentiment, natura te invită să analizezi sensul și scopul vieții și de unde vine totul.

Justifică oprirea din viața ta la care ai ajuns. Când începi să cauți răspunsuri la întrebările mai profunde ale vieții ca urmare a faptului că viața ta stagnează, atunci poți deja să justifici un astfel de punct de oprire. Putem asemăna starea cu un tren cu care călătorim, care se oprește brusc în mijlocul a nicăieri. Atunci simțim că nu știm ce ar trebui să facem, ce ar trebui să decidem și ce este bine sau rău din acest punct încolo. Este un sentiment foarte clar care ne umilește și apoi ne face să ne întrebăm cum putem merge mai departe. Simțim apoi o cerere din ce în ce mai mare pentru o explicație: „De ce mi se întâmplă asta?”

Înțelegeți că există un program superior în natură care v-a condus într-un loc stagnant și pe care trebuie să-l descoperiți. De când începi să pui întrebări mai profunde despre sensul și scopul vieții, ajungi la înțelegerea faptului că există un program superior la locul de muncă pe care trebuie să-l descoperi. Astăzi, este mai ușor să discutăm despre faptul că există un program superior la lucru în natură, deoarece suntem familiarizați cu astfel de definiții din lumea computerelor. Într-adevăr, există un program mai înalt care ne organizează fiecare mișcare pentru a ne conduce la întrebări despre cum putem să apelăm la el, să intrăm în el și să aflăm ce se întâmplă cu noi.

Îndreptați-vă cererea către natură. Trebuie să cercetezi că te afli în interiorul naturii și că natura te duce într-un punct în care simți viața ca fiind stagnantă și începi să întrebi ce se întâmplă cu tine, cerând o explicație. Cu alte cuvinte, vrei să afli cum să acționezi corect pentru a ieși din stagnare și, făcând asta, să descoperi programul superior din natură și sublimitatea contactului cu el.

Bazat pe videoclipul „5 lucruri pe care ar trebui să le faci când viața stagnează” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Randy Lisciarelli pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: