Ce comunitate internaţională?

Opinie (Richard N. Haass, preşedintele Consiliului relaţiilor externe, USA) Când un rău se produce – Iranul se apropie de achiziţionarea de arme nucleare…un anumit funcţionar sau observator invită comunitatea internaţională să intervină. Este doar o singură problemă: nu există „comunitate internaţională”.

„Adunarea generală a Naţiunilor Unite se apropie mai mult, dar nu se poate aştepta mult de la o organizaţie care pune pe picior de egalitate Statele Unite sau China cu, să zicem, Fiji or Guinea-Bissau. …

Nicio reformă a ONU nu va putea schimba fundameltal lucrurile. Astăzi, marile puteri nu sunt de acord asupra regulilor care ar trebui să conducă lumea, cu atât mai puţin asupra sancţiunilor în caz de nerespectare. Chiar şi acolo unde acordul de principiu există, nimeni nu este, cu adevărat, de acord, în practică, rezultatul este o lume care este mai haotică şi mai periculoasă decât ar trebui.”

Comentariul meu: Întreaga avansare spre perfecţiune vine de la „recunoaşterea răului”: dezvăluirea imperfecţiunii naturii noastre egoiste. Este doar atunci când, fiinţa umană, oamenii, lumea vor fi în final convinşi de corupţia totală a acestei naturi, că  individul şi lumea vor fi fericiţi să renunţe la ea.

Apoi, forţa superioară a naturii va fi revelată în senzaţiile lor. Oamenii îi vor cere să-i schimbe şi îi corectează. Tot ceea ce ni se întâmplă, nu este decât spre a ne duce la acest eveniment.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed