“Ce este cel mai important în viață, iubirea sau banii?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Ce este cel mai important în viață, iubirea sau banii?“   

Sam Bankman-Fried, cofondatorul FTX, a devenit cunoscut ca un miliardar generos. Înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, a câștigat 22,5 miliarde de dolari, dar trăiește și se îmbracă modest și donează mulți bani organizațiilor de caritate. Un astfel de exemplu ridică întrebarea: a da bani și a dona către diverse organizații de caritate, chiar ajută lumea?

Indiferent de câți dolari aruncă o persoană în lume astăzi, lumea nu se bucură de un ban. Lumea nu are nevoie de bani. Ceea ce are nevoie lumea astăzi este iubirea.

Trăim într-o lume a abundenței materialiste, dar când vine vorba de iubire, aceeași lume este un deșert.

Sper foarte mult ca în viitorul apropiat, oamenii să descopere o atitudine diferită față de ceea ce este important în viață. Nu mai trăim vremuri în care trebuie să ne luptăm toată viața doar pentru a supraviețui sau chiar pentru a deveni bogați. Astăzi, avem diferite condiții care ne oferă ocazia de a descoperi o împlinire mai profundă și mai interioară. Mai mult decât atât, fericirea autentică depinde de descoperirea unei astfel de împliniri.

Și acea împlinire este iubirea. Iubirea este mult mai puternică decât banii, deoarece împlinirea ei este incluzivă și ne umple complet atunci când o atingem. Astfel, ceea ce avem cu adevărat nevoie este iubire.

Bazat pe videoclipul „Donarea de miliarde de dolari către organizații caritabile ajută cu adevărat lumea?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed