“Ce este cu toată această violență de astăzi?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este cu toată această violență de astăzi?

Societatea de astăzi a devenit foarte individualistă. Un fenomen raportat la societatea de astăzi este că în trecut, aveam mai mult un sentiment de apartenență la familie și eram învăluiți într-un anumit fel de calm, aveam atitudini diferite unul față de celălalt.

Astăzi, ne-am pierdut acel sentiment de calm. Lumea este formată din aproape opt miliarde de oameni complet străini. Mai mult, ne putem simți străini chiar în aceeași gospodărie, copiii simțindu-se detașați de părinți, iar soții simțindu-se, de asemenea, detașați unul față de celălalt. Ne-am pierdut în mare măsură sentimentul față de gospodăria noastră, familia noastră, rudele noastre și concetățenii noștri din orașele și țările noastre.

În ansamblu, astăzi nu avem nici un sentiment de conexiune interioară cu ceilalți oameni. Poate că aceasta este o stare pozitivă în raport cu viitorul nostru, adică este o stare de tranziție către simțirea unei umanități globale, fără diferențe între oameni. Totuși, între timp, vedem că legăturile naturale care au existat între noi de mii de ani sunt rupte.

Un alt fenomen este că astăzi suntem în general, mult mai stresați deoarece din ce în ce mai mulți dintre noi nu putem ține pasul cu ritmul vieții. Prin natură, nu suntem făcuți pentru tipul de viață stresante pe care le trăim în lumea de astăzi. Sistemul nostru nervos nu poate funcționa normal într-un ritm atât de rapid. Este ca și cum am menține motorul unei mașini pornit la turații mari. Cât timp o putem ține așa? În cele din urmă, trebuie să scădem presiunea și să ducem mașina pentru o reglare. Tendința crescândă de a comite violență vine astfel și ca urmare a societății noastre din ce în ce mai individualiste care operează într-un ritm de viață atât de rapid.

Bazat pe videoclipul „De ce este violența în creștere?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Yael Lesshed-Harel.

Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed