Ce este de facut cu somajul?

Interconectarea dintre oameni se bazeaza pe atingerea, in prima faza, a unei homeostaze comune, a unei balante. Ce fel de balanta? Cu totii nu vom consuma mai mult decat avem nevoie. Ca atare, jumatate din timpul pe care acum il petreceti muncind va fi liber. Veti face munci de care oamenii chiar au nevoie.

De exemplu, daca produceti frigidere sau masini de spalat, aceasta activitate este necesara, buna si normala. Daca maine inventam un alt sistem care consuma mai putina energie vom inlocui frigiderul vechi cu unul nou. Cu alte cuvinte, totul trebuie directionat astfel incat sa se economiseasca energia electrica si materialele.

Toate acestea pot fi calculate doar pe baza de balanta. Eliminam din vietile noastre orice factor care deranjeaza echilibrul si nu este necesar. In acest mod, 50-60% dintre oameni vor ramane someri, si asta e grozav! In fond ei nu fac nimic bun, iar ceilalti oameni beneficiaza de pe urma faptului ca ei nu lucreaza.

Asa incat, cum se vor putea ei intretine? In acelasi mod ca si oricare alt om. Ne vom procura doar lucrurile de care avem nevoie fiecare dintre noi. Astazi ne procuram de douazeci de ori mai mult decat avem nevoie. In acelasi timp, jumatate din umanitate flamanzeste. Astfel, noi vom furniza fiecarui om exact ceea ce are nevoie, asigurandu-ne ca nimeni nu ramane flamand.

Spuneti ca acest lucru nu este posibil? Ei bine, este! Ce va avea fiecare dintre noi? Jumatate de zi va fi libera. Ce vom face cu acest timp? Vom sfarsi prin a ne omori unii pe ceilalti? Nu, nu vom face asta. Vom face un lucru foarte simplu: vom cauta o cale de a echilibra relatia dintre noi si natura. Aici vor fi utile metodele de educatie in masa.
From the Talk on Mutual Guarantee 9/25/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: