„Ce este natura și de ce?” (Quora)

Michael Laitman, Despre Quora: „Ce este natura și de ce?

Natura este un sistem unic, întreg și perfect. Conține patru niveluri – neînsuflețit, vegetativ, animat și uman – și operează totul, cu excepția omului.

Noi, oamenii, suntem în afara funcționării integrale a naturii și acesta este motivul pentru toate formele de suferință din lumea noastră. Lipsa noastră de aliniere cu singularitatea, integritatea și perfecțiunea naturii cauzează dezechilibru în sistem, iar acest dezechilibru se întoarce negativ la noi.

Natura are o tendință unificatoare și adezivă. Păstrează totul împreună și dezvoltă totul către stări de conectare din ce în ce mai mari. Detașarea, înstrăinarea și chiar ura unora față de noi dăunează astfel sistemului pe care îl împărtășim cu toții și ne lovește în multe feluri cu diferite probleme și crize. Mai mult, cu cât trece mai mult timp pentru a ne trezi la nevoia de a ne conecta pozitiv pentru a ne alinia cu natura, cu atât mai multe lovituri vom suporta.

De ce?

Aceasta se datorează faptului că ar fi trebuit să ajungem deja la un anumit nivel de conexiune pozitivă deasupra diviziunilor la care mărturisim astăzi. Cu toate acestea, continuăm să ne urmărim în schimb unitățile de diviziune, iar decalajul din ce în ce mai mare dintre separarea noastră și integritatea naturii apare cu tot mai multe probleme. Depărtarea dintre necesitatea conexiunii umane și integritatea naturii va continua până când ne dăm seama că tot ceea ce am făcut în această lume nu reușește să ne aducă fericire și satisfacție de durată. În acel moment, când ajungem la o stare de disperare și la o adevărată nevoie de ajutor, s-ar putea să începem să ne aliniem armonios conexiunile cu natura.

Cu toate acestea, nu trebuie să ajungem la o stare de disperare totală. Prin crearea unui mediu de educație și influențe îmbogățitoare a conexiunii, vom putea să ne ghidăm drumul către stări mai mari de conexiune umană. Și atunci când ne conectăm pozitiv, vom ajunge la echilibru cu natura, vom atrage forțele pozitive care locuiesc în natură pe care nu le simţim în prezent și, atunci când o vom face, vom experimenta un nivel cu totul nou de armonie, pace, unitate, dragoste, fericire , încredere, sănătate și siguranță în viața noastră.

Sper să ajungem la astfel de stări sublime mai devreme – prin educație, sprijin reciproc și încurajare – mai degrabă decât mai târziu, prin suferință.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: