“Ce este un exemplu în care natura poate fi atât de crudă?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce este un exemplu în care natura poate fi atât de crudă?

Nu există astfel de exemple, pentru că deși înțeleg cum oamenii pot percepe natura ca fiind crudă, natura nu este deloc crudă.

Natura este o calitate a dăruirii și iubirii absolute, fără nici cel mai mic interes personal. Când simțim natura în calitatea opusă, a interesului egoist, atunci experimentăm capătul opus al naturii.

Când eram copil, mama m-a pedepsit în legătură cu notele mici obținute la școală. O făceau neliniștită și tulburată, dar, deși am experimentat-o ca fiind crudă în acele momente, ea acționa de fapt cu drag și grijă față de mine, dorind ca eu să mă dezvolt cât mai bine posibil.

Natura este altruism total, iar calitatea noastră este egoismul. Ne simțim opuși bunătății și iubirii naturii, în măsura în care gândim și acționăm contrar față de natură. Aceasta este sursa tuturor sentimentelor și suferințelor noastre negative și de aceea ne percepem ca trăind într-o lume rea.

Cu toate acestea, natura nu face nimic rău. Are o atitudine binevoitoare constantă și, datorită opoziției naturii umane față de natură în sine, simțim nenumărate fenomene din viață ca fiind rele și nefaste. Nu trebuie să ne învinovățim pe noi înșine sau natura pentru asta, este pur și simplu o situație dată, în care ne-am născut.

Cu toate acestea, ni s-a acordat o calitate egoistă, pentru a o putea corecta și a ne face la fel de altruişti și compleţi ca natura. Mai mult, cu cât evoluăm mai mult, cu atât mai mult crește ego-ul nostru și cu atât mai mult simțim opoziția noastră față de natură ca una care provoacă suferințe din ce în ce mai mari în viața noastră. Această dezvoltare are ca scop să ne conducă la un punct, în care dezvoltăm o dorință sinceră de autotransformare: să schimbăm modul nostru de operare egocentric către sine, echilibrat cu natura – altruist, grijuliu și iubitor. Procesul de a ne schimba, pentru a deveni mai asemănători naturii, este numit „procesul de corectare” și ni s-a dat o metodă prin care putem suferi această corectare cu mai multă conștientizare și înțelegere, decât dacă am fi lăsați în voia noastră.

Deocamdată nu avem o astfel de conștientizare, și suntem ca un copil care nu înțelege de ce părinții noştri țipă la noi.

https://youtu.be/oOG96pQf-VQ

Foto de Milada Vigerova pe Unsplash

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: