Ce este ura?

În Știri (psychologies.ru) „Ura, spre deosebire de frică și fericire, nu face parte din emoţiile umane elementare și este ea însăși o simbioză de mai multe emoții simultane.

Baza urii este dezgustul, una dintre emoțiile primare. „Dezgustul, repulsia, reprezintă o emoție cu o cauză fiziologică semnificativă și scopul de a proteja o persoană de influența unui obiect nociv (toxic) pentru el. Acesta este motivul pentru care vărsături și greață însoțesc percepția de către o persoană faţă de ceva dezgustător, revoltător.

„Funcția principală de dezgust este de a aduce contactul maxim cu obiectul neplăcut sau periculos la zero. Când trăim dezgust sau repulsie, fugim sau devenim pietrificaţi. Frica atrage atenția noastră, în timp ce dezgustul, dimpotrivă, respinge. Dispariția unui obiect care stârnește dezgustul sau repulsia ne relaxeaza.

„Dezgustul psihologic trezește în noi valori sau comportamente care sunt inacceptabile pentru educația noastră. Împreună cu aceasta, reacția naturală contra este identică cu dezgustul fiziologic. „Merită să adăugați mai multe componente suplimentare dezgustului, printre care una este ura.

De cele mai multe ori, ura este un produs de amestec de dezgust, repulsie, teamă, insultă și incapacitate de a ne îndepărta de obiectul care trezește emoția. „În cazul în care nu există nicio posibilitate de a trece mai departe, acest lucru înseamnă că este necesar să se anihileze obiectul. Acest sentiment prezintă opțiunea în mod brusc și fără echivoc: ori eu ori el. Dezgustul, spre deosebire de ură, prezintă opțiunea în alt mod: pleacă din fața mea. „Cum este posibil să se creeze ură? Răspunsul este simplu.

Oameni sau un grup de oameni cu caracteristici dezgustătoare sau revoltătoare, adaugă frică, invocă insulte urâte și suprimă abilitatea de a vedea binele. Cu cât e mai limitată viziunea, cu atât mai ușor este de a trezi ură și există mai multe motive pentru manifestarea ei. Când ura se dezvoltă, se limitează percepția lumii și se stabilește atenția numai pe obiectul care provoacă dezgust. „Nu este posibil să se oprească ura prin ură. Numai iubirea, care este caracteristica opusă, acționează ca o forță de neutralizare.

Eliberarea sa din cătușele de ură este posibilă atunci când se concentreză pe ceea ce faci cu tine însuți. Acest lucru va ajuta la transformare departe de ură. ”

Comentariul meu: Înțelepciunea Cabalei ne instruiește nu pentru a ne asculta pe noi înșine, ci să ne angajăm în legatura cu ceilalti. În acest fel vom elimina toate celelalte caracteristici în aşa fel încât nu va rămâne decât dragostea!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: