“Ce face viața cu adevărat semnificativă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCe face viața cu adevărat semnificativă

Ne trezim, începem ziua, pregătim copiii pentru școală sau mergem la muncă dacă suntem singuri. Ziua trece rapid. După aceea, ajungem acasă epuizați și ne prăbușim până a doua zi dimineață, astfel încât să putem începe din nou a doua zi. Ar putea fi asta ceea ce face viața plină de sens? Exact asta a investigat un studiu global recent. 39% dintre respondenți au spus că familia a fost sursa primară de sens în viața lor, comparativ cu 2% care au găsit sens în credință și spiritualitate.

Potrivit unui studiu recent realizat de Pew Research Center în rândul a 19.000 de adulți din 17 țări dezvoltate din întreaga lume, cei mai importanți factori din viața unei persoane sunt familia, cariera și bunăstarea financiară.

Nu e de mirare că familia este principala sursă de mulțumire. Familia joacă cel mai important și direct rol în dezvoltarea unei persoane, deoarece este cel mai apropiat și mai influent cerc. Restul cercurilor influențează și umplu timpul cu calitate, dar sunt mai îndepărtate, mai puțin stabile și se pot schimba de la o zi la alta. O persoană își poate schimba locul de muncă, prietenii sau un loc de divertisment, dar nu și familia. În ciuda dificultăților întâmpinate uneori, persoana este dependentă și conectată la familie. Acesta este motivul pentru care este atât de importantă.

După doi ani de COVID-19, ne-am fi putut aștepta ca oamenii să întrebe mai mult despre sensul vieții și, prin urmare, să fie mai atrași de spiritualitate. Dar, în cele din urmă, omenirea nu este deosebit de atentă sau contemplativă cu privire la epidemia globală. Mai degrabă, oamenii se simt oprimați pentru că nu pot călători liber în străinătate, pentru că trebuie să poarte măști și pentru că au nevoie de injecții suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului, precum și pentru o serie de restricții oneroase.

Totuși în general, am învățat să trăim cu boala. În curând omenirea va uita și de noua variantă care ne-a invadat viața. Natura noastră umană este dispusă să primească în mod voluntar plăcere și încântare pentru noi înșine și numai pentru noi înșine. Pe zi ce trece această natură egoistă crește, devine aspră și groasă, atât de sofisticată și vicleană încât o persoană nu mai este impresionată de nimic. Suntem bombardați constant de informații despre războaie, foamete în masă și noi variante de virus, dar până nu experimentăm o astfel de realitate în toate simțurile noastre, nu credem că se întâmplă și nu luăm măsuri pentru schimbare.

Cu toate acestea, nu pot spune că coronavirusul nu a avut un impact asupra noastră. Ne-a dezvăluit cât de mult depindem unii de alții, deoarece suntem un mic sat global. Dar în rețeaua de comunicare dintre noi, în sentimentele noastre interioare, rămânem indiferenți și detașați unul de celălalt. Deci, ceea ce se va întâmpla în mod natural este că egoismul va deveni mai puternic; vor apărea mai multe lovituri globale până când realizăm că doar atunci când ne vom simți ca o singură familie, în garanție reciprocă, vom putea să prosperăm.

Ne vom percepe viețile ca având un scop numai prin legătura noastră umană strânsă. Dacă ar fi să modelăm fața societății cu modelul unei familii ideale, ne-am fi îmbunătățit viața, creând o atmosferă bună, caldă și prietenoasă pentru noi înșine. Am fi construit un mediu bun care să ne îmbrățișeze ca o mamă iubitoare. Cu cât ne conectăm emoțional unul la altul, cu atât vom simți mai mult puterea conexiunii, forța supremă a naturii, un atribut al dăruirii și al iubirii, o forță bună și binevoitoare. Dacă ne agățăm doar de calitățile și intențiile naturii, vom descoperi sensul vieții, atât în corporalitate, cât și în spiritualitate pentru o împlinire deplină.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed