“Ce ne spune uciderea Sarei Halimi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCe ne spune uciderea Sarei Halimi

Duminică, mii de oameni au manifestat la Paris pentru a protesta împotriva deciziei recente a Curții de Casație din Franța de a absolvi de răspundere penală pe criminalul din 2017 al Sarah Halimi pentru că a luat canabis înainte să o omoare. Parisul a fost centrul protestelor, dar au avut loc demonstrații și la Tel Aviv, Londra, Roma, New York, Los Angeles și alte câteva orașe din întreaga lume.

Oricât de deformată pare să fie această hotărâre, evreii nu ar trebui să se aștepte la justiție nicăieri în lume. Justiția înseamnă că există echilibru între bine și rău, dar astăzi nu există nimic din aceasta. Oriunde te uiți, răul domnește.

Sarah Halimi era o femeie evreică în vârstă de 65 de ani. La 4 aprilie 2017, vecinul ei musulman, Kobili Traoré, în vârstă de 27 de ani, a pătruns în apartamentul ei de la etajul trei, a bătut-o sălbatic și a aruncat-o pe fereastră, în timp ce striga în Arabă Allahu akbar [Allah este mare]. După crimă, el a declarat „L-am ucis pe Șaitan [arabă: spirit rău]”.

Inițial, autoritățile franceze nu ar fi etichetat crima ca fiind antisemită, până când critica publică nu le-a obligat să o recunoască fiind antisemită. Cu toate acestea, în 2019, când verdictul a fost în cele din urmă pronunțat, agresorul a fost declarat neadecvat mental pentru proces deoarece a consumat canabis, ceea ce i-a indus o stare de psihoză. Decizia a fost atacată cu recurs, dar în urmă cu câteva zile, Curtea Supremă de Casație a confirmat hotărârea instanței inferioare. Drept urmare, potrivit The Jerusalem Post, Traoré „ajunge să meargă liber”.

Oricât de deformată pare să fie această hotărâre, evreii nu ar trebui să se aștepte la justiție nicăieri în lume. Justiția înseamnă că există echilibru între bine și rău, dar astăzi nu există nimic din aceasta. Oriunde te uiți, răul domnește.

Chiar mai rău, singurii care pot aduce echilibru între bine și rău sunt evreii. Prin urmare, din moment ce domnește răul, evreii suferă atât din cauza răului cât și că sunt acuzați că l-au creat.

Evreii nu creează răul. Oamenii sunt în mod inerent răi sau, așa cum este scris, „Înclinaţia inimii unui om este rea din tinerețea sa” (Gen. 8:21). Cu toate acestea, evreii sunt meniți să aducă binele, bunătatea pe care Avraam a întemeiat națiunea și pe care generații de profeți și lideri spirituali au cultivat-o deasupra nenumăratelor regresii în ură reciprocă.

Criteriul cheie pentru depistarea antisemitismului este „dublul standard”, atunci când cineva îi judecă pe evrei după un criteriu diferit față de cei din alte națiuni. Cu toate acestea, acesta este criteriul comun; puțini oameni se raportează la evrei așa cum se raportează la membrii altor națiuni, deoarece chiar dacă nu știu despre asta, oamenii se așteaptă ca evreii să dea un exemplu de bunătate, responsabilitate reciprocă și toate lucrurile care sunt principiile credinței noastre. Când nu cultivăm aceste calități și nu le afișăm unul față de celălalt, națiunile ne urmează exemplul și ne învinovățesc pentru toată ura care există în jurul lor. La urma urmei, fără exemplul națiunii despre care se presupune că este „o lumină pentru națiuni”, la ce ne putem aștepta de la restul lumii?

Luați, de exemplu, Vasily Shulgin, născut în Ucraina, care a fost un membru în vârstă al Dumei, al Parlamentului rus, înainte de Revoluția Bolșevică din 1917 și un auto-proclamat antisemit înverşunat. În cartea sa “Ceea ce nu ne place la ei”, el a explicat ce credea că este problema cu evreii. Shulgin s-a plâns că „evreii din secolul al XX-lea au devenit foarte inteligenți, eficienți și viguroși în exploatarea ideilor altor oameni”. Dar dintr-o dată, el ia o întorsătură bruscă de la discursul critic și declară: „[Dar] aceasta nu este o ocupație pentru profesori și profeți, nu este rolul ghizilor orbilor, nu este rolul purtătorilor șchiopi”.

Într-adevăr, lumea are nevoie de un mesager al bunătății. Așa cum a făcut Avraam în antichitate, acum responsabilitatea este asupra noastră, a evreilor. Până când nu acceptăm această idee și nu ne asumăm misiunea de a echilibra răul cu bunătatea, lumea va continua să ne declare ca Shaitan.

#antisemitism #Sarah #france

[Marş pentru a cere ca ucigaşul Sarei Halimi, Kobili Traore, să fie adus în fața justiției, chiar dacă a fost găsit iresponsabil în momentul evenimentelor, deoarece a fumat canabis și a suferit un atac de demență. Multe personalități sunt prezente. Fotografie de Nicolas Portnoi / Hans Lucas. Fotografie de Nicolas Portnoi / Hans Lucas.]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed