“Ce provoacă ură în rândul oamenilor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce provoacă ură în rândul oamenilor?

Este scris: „Înclinația inimii omului este rea din tinerețe” (Geneza 8:21). Invidia, pofta, onoarea și ura sunt emoții egoiste unice pentru oameni. Mai mult decât atât, egoismul uman crește în mod constant și, datorită creșterii sale constante  ego-urile noastre sunt mult mai rele astăzi decât erau în trecut.

În timp ce ego-ul uman se află în spatele urii, respingerii, alienării și suferinței pe care le simțim în lumea noastră, trebuie de asemenea să înțelegem că motivul pentru care ni s-a dat o astfel de natură și astfel de relații zdrobite este pentru a le corecta. A ne corecta egoismul înseamnă a ne ridica deasupra lui și a dobândi un nou simț care simte forța pozitivă a naturii, opusă ego-ului nostru – forța iubirii, dăruirii și conexiunii. La fel, numai noi oamenii, putem aduce o astfel de corecțare. Mai mult decât atât, egoismul crește constant pentru ca noi să vedem că dacă nu îl corectăm, atunci ne vom cufunda în astfel de crize încât nu vom avea de ales decât să ȋl corectăm.

Bazat pe videoclipul „Cauza fundamentală a urii oamenilor față de alți oameni” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Chaim Ratz. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed