“Ce simți legat de univers?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce simți legat de univers?

Universul pare a fi enorm, dar de fapt este minuscul, în comparație cu lumea pe care o putem descoperi, dacă ne ridicăm peste limitele impuse de natura noastră egoistă înnăscută.

Dacă ne eliberăm de abordarea egoistă a vieții, dezvoltând un sentiment suplimentar de dăruire, atunci intrăm în percepția unei realități complet noi, existente în afara noastră.

Cele cinci simțuri înnăscute ale noastre – vedere, auz, atingere, miros, gust – sunt simțuri ale primirii. Ele trag informații dintr-o sursă necunoscută nouă și ceea ce percepem în cele din urmă este o imagine corporală extrem de îngustă a realității. Și în cadrul acestei imagini înguste a realității, percepem un univers larg și expansiv, cu spațiu insondabil.

Cu toate acestea, noi percepem o astfel de imagine prin cele cinci simțuri limitative ale noastre. Motivul percepției prin canalele înguste care limitează informațiile pe care le primim, este astfel încât vom dezvolta dorința de a pătrunde dincolo de limitele acestei percepții și, prin aceasta, vom descoperi o realitate cu adevărat mai extinsă și mai largă.

Întrebarea devine atunci, cum ne putem elibera de o imagine atât de limitativă, în care dorim să primim în noi în fiecare moment? Răspunsul este – prin dezvoltarea unui nou sentiment, de dăruire. Realizarea unui nou simț, care simte realitatea nu prin primire, ci prin dăruire, ne va permite să ieșim din sfera noastră fizică de timp, spațiu și mișcare și să descoperim o realitate mult mai expansivă decât universul pe care îl percepem în prezent.

Metoda pentru dezvoltarea acestui simţ suplimentar se numește „Înțelepciunea Cabala”. Prin aplicarea acestei metode, putem dezvolta un nou sentiment de dăruire și iubire, care ne oferă o nouă percepție a lumii spirituale eterne. Descoperim apoi că există o altă realitate, adiacentă celei actuale a noastră, dar ea devine revelată printr-o nouă percepție și simțire a realității: de la sine spre exterior.

Prin urmare, este scris că „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți” este „o mare regulă a Torei”, deoarece indică atributul pe care trebuie să îl dezvoltăm pentru a obține un nou sentiment de dăruire și iubire. Trăind această schimbare de percepție, ajungem să simțim lumea spirituală și forța superioară care umple realitatea.

Pe baza unui interviu cu cabalistul Dr. Michael Laitman la un program de radio israelian, 103FM, pe 16 august 2015.Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman. Fotografie de Greg Rakozy pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: