“Ce sunt de fapt lumea spirituală și lumea materială?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce sunt de fapt lumea spirituală și lumea materială?

Lumea materială, care în înțelepciunea Cabala este numită pur și simplu „această lume”, este simțirea noastră interioară a realității. Se pare că există o lume în afara simțirii noastre interioare, dar totul este în interior.

Fie că vedem un univers imens plin de galaxii și stele, sau chiar vastitatea planetei noastre, cu nivelurile ei mineral, vegetal, animal și uman, percepem totul în dorința noastră de a ne bucura. Dorința noastră egoistă este natura noastră și, dacă am detașa-o, atunci nu ne-am simți pe noi înșine sau lumea.

„Această lume” este imaginea pe care o percepem în dorința noastră înnăscută de a ne bucura. Este rezultatul unei forțe superioare în realitate, care acționează asupra dorinței. Nenumăratele schimbări și mișcări pe care le vedem au loc numai în dorința noastră. Nimic nu se mișcă în afara noastră, ci mai degrabă mișcările au loc în dorințele noastre, ceea ce ne face să percepem schimbarea și mișcarea în exterior.

Dimpotrivă, lumea spirituală include impresia noastră înnăscută a realității, dar și acționează împreună cu acea impresie. Dacă această lume este rezultatul unei forțe superioare care acționează asupra dorinței, atunci lumea spirituală este rezultatul interacțiunii, legătura dintre acțiunea persoanei și acțiunea forței superioare.

Cu cât ne asemănăm mai mult cu forța superioară, cu atât descoperim mai mult lumea spirituală ca măsura echivalenței noastre cu acea forță superioară.

Bazat pe Lecția zilnică de Cabala cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 16 noiembrie 2021. Scrisă/editată de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed