“Ce urmează pentru America?” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Ce urmează pentru America?

Indiferent de cine va jura în acest ianuarie la inaugurarea prezidențială a SUA, s-au spus multe despre „Trumpism” ca o forță politică puternică, ce se va extinde nu numai în America, ci și în alte părți ale lumii, unde a fost adoptat un nou stil de guvernare.

Cum va afecta acest lucru viitorul Americii? În acest moment, este greu de spus despre evoluția mișcărilor și tendințelor care au loc în prezent. Ceea ce știu sigur este că orice putere politică poate fi considerată ca atare numai dacă are ca scop conectarea facțiunilor opuse, a antagonismului dintre oameni. Aceasta este ideologia care ar trebui să prevaleze și să fie clară pentru toată lumea de acum înainte.

Tocmai capitaliștii știu să lucreze, să organizeze, să promoveze și să câștige – cei care pot avansa omenirea la conexiunea corectă. În schimb, abordarea socialistă a democraților se va dezvălui tuturor ca o abordare care nu este constructivă, nu construiește. O astfel de atitudine și direcție a fost implementată în Rusia și a distrus țara.

Cu toate acestea, în circumstanțele actuale, nici o forță nu va putea guverna și reuși singură. Nici dreapta, nici stânga, nici democrații, nici republicanii, ci doar o forță unificatoare deasupra ambelor, care poate fi atrasă prin adoptarea unei conexiuni pozitive, deasupra diferențelor.

Reducerea diviziunii din America necesită din partea tuturor sentimentul că sunt luați în considerare și sunt reprezentați; nu așa cum este în starea actuală în care jumătate din țară sărbătorește victoria și cealaltă jumătate se simte înșelată și înveninată.

Ce îi va face pe oameni să-și dorească să se ridice în primul rând deasupra pozițiilor lor scindate? De ce părțile nu mai pot continua să încerce să se domine reciproc pentru a-și pune în aplicare viziunea asupra modului în care lucrurile ar trebui să fie conduse?

Pentru că, în cele din urmă, diviziunea subiacentă îi lasă pe toți nemulțumiți. Și cu cât societatea se dezvoltă mai mult, rămânând divizată, cu atât America va deveni mai negativă și mai înveninată. În cazuri extreme, fiecare jucător care își impune poziția divizivă asupra altora poate duce la haos total și frământări, la niveluri nefericite de suferință care, în cele din urmă, îi obligă pe oameni să își revizuiască conduita și să-și schimbe priorităţile.

Remediul pentru diviziune poate fi găsit într-un proces de învățare a unităţii. Oamenii trebuie să-și dea seama că natura vrea să ne unim. Acest sistem de învățare nu va cere imposibilul de la oameni și nici nu va forța pe nimeni să facă orice nu vrea să facă. Pur și simplu descoperim cum să ne organizăm influențele socio-culturale pentru a aduce nevoia de unitate în centrul discursului public, apoi ne vom gândi la asta din ce în ce mai mult și vom începe să ne dorim să se întâmple.

Problema de astăzi nu este polarizarea în sine. Mai degrabă, oamenii privesc polarizarea exclusiv din partea lor. Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât vedem că partea noastră este bună și corectă, iar cealaltă parte este greșită și rea. Astfel, considerăm din ce în ce mai mult cealaltă parte ca o povară grea pentru societate și pentru noi înșine, pe care am fi fericiți să o eliminăm din viața noastră.

Cu toate acestea, dacă am putea vedea polarizarea noastră dintr-un context mai larg – că natura ne polarizează din ce în ce mai mult pentru ca noi să ne exercităm libera alegere de a ne conecta pozitiv, deasupra polarizării noastre în creștere – atunci am fi în măsură să direcţionăm situația cu mai multă precizie și să-i dăm un curs direct către o stare armonioasă și echilibrată.

Deși este perfect firesc să ne ținem de opiniile diferite, astăzi trebuie să ne trezim la faptul că devenim din ce în ce mai interdependenți. Și pentru a ne realiza interdependența în mod armonios, trebuie să începem să vedem nevoia de a construi un al doilea nivel de discernământ deasupra celui actual: construirea unei conexiuni pozitive în linia de mijloc, deasupra dezacordurilor noastre, conexiuni pozitive care ar trebui să fie mai importante decât dacă rămânem doar la nivelul conflictelor noastre. O astfel de abordare va fi cheia prosperității Americii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed