“Ce vor antisemitii de la noi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCe vor antisemitii de la noi

Manifestările de masă cu ostilitate feroce împotriva evreilor și dreptul Israelului de a se apăra, sunt din ce în ce mai frecvente în întreaga lume, pe măsură ce noi mulțimi se alătură celei mai recente campanii antisemite globale, alimentate de o acoperire mediatică părtinitoare. Înființarea de comitete internaționale care să investigheze crimele de război asupra ultimei operațiuni militare israeliene însoțește amenințări existențiale reînnoite din partea Iranului pentru anihilarea statului evreu. Pe scurt, există un consens global că evreii sunt principala problemă din lume.

Să fim clari. Nu este vorba despre conflictul israeliano-palestinian, fanatismul religios dintre iudaism și islam, intensificarea ciocnirilor de opinii între dreapta și stânga sau între democrați și republicani. Problema nu se concentrează nici pe zona limitată a Țării Israelului, deoarece fenomenul urii a existat cu mult înainte de înființarea statului și ar continua chiar dacă am emigra din aceasta în alte părți ale lumii. Avem de-a face aici cu un fenomen natural – antisemitismul, o lege a naturii.

Cu toate acestea, nu este doar o ură îngustă față de evrei despre care vorbesc ei, ci o ură mai largă. Chiar și fără evreii de pe planetă, ar exista ură între fiecare persoană și ceilalți, o ură vibrantă și în fermentare între toate fluxurile umanității. Rădăcina problemei este ego-ul uman care se află în centrul societății umane, un ego care crește și începe să se consume pe sine. Și singura modalitate de a îl reduce este să îl corectați.

Se întâmplă ca evreii să aibă o metodă unică de a se conecta și de a fi salvați din ghearele formidabilului ego care există în rasa umană. Și această mântuire nu este doar pentru evrei, ci pentru toți, fără excepție.

Deoarece la nivel mondial suntem cu toții conectați într-o rețea globală de comunicare integrală, fiecare mică schimbare afectează restul sistemelor, mişcând toate rețelele. Israelul este un punct central major al rețelei de relații de putere în acest sistem globalizat. Dacă membrii săi ar repara legăturile dintre ei și ar depăși egoismul natural, forța de conexiune pe care evreii ar crea-o între ei ar radia „lumină în națiuni”. Aceasta este ideologia spirituală pe care s-a întemeiat poporul evreu.

Istoria evreilor a început în Babilonul antic, acum aproximativ 3.800 de ani. Strămoșul nostru Avraam a adunat în jurul său reprezentanți dintr-o serie de clanuri care au evoluat astăzi pentru a constitui întreaga omenire. Între timp, de-a lungul anilor, adepții lui Avraam au devenit poporul Israelului – un grup care a lucrat pentru a descoperi puterea unității în natură; o echipă care, în bine sau în rău, a fost aleasă pentru a pune în aplicare termenii de garanție reciprocă între oameni conform regulii, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Din punctul de vedere al naturii, schimbarea care va avea loc în inimile poporului Israel este transformarea care se va răspândi în întreaga lume. Deoarece egoismul sau viziunea noastră egocentrică crește și neutralizează în mod constant sentimentul de pericol care planează asupra capetelor noastre evreiești, chiar dacă presiunea din lume crește sub forma antisemitismului, această noțiune a responsabilității noastre evreiești de a ne uni și de a fi model de urmat pentru umanitate este încă departe de înțelegerea noastră.

Suntem oameni cu inima împietrită și încăpățânați. Chiar dacă sunt aruncate săgeți otrăvite asupra noastră, suntem incapabili să credem ce se întâmplă și amploarea problemei. În ultimul moment, „evreul inteligent” din noi încearcă întotdeauna să se ridice și să susțină că situația trebuie studiată, digerată și înțeleasă, fiind analizate cauza și efectul acesteia. Se face un calcul bun dacă credem că va da roade. Evreii aud la un nivel, dar până când mesajul nu pătrunde cu adevărat și nu devine real pentru noi, mă tem că poate fi prea târziu. Sperăm că această criză actuală a urii și a ostilității antisemite va fi excepția de la ceea ce a fost regula și vom ajunge în sfârșit să recunoaștem adevărul că singura șansă pe care o avem pentru a ne asigura un viitor bun în loc să fim bătuti, este prin conexiunea noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed