“Cea mai mare îngrijorare legată de relațiile SUA-Israel” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCea mai mare îngrijorare legată de relațiile SUA-Israel

Astăzi, miercuri, 20 ianuarie 2021, Joe Biden și Kamala Harris vor fi inaugurați ca președinte și vicepreședinte ai Statelor Unite. SUA a fost în declin de zeci de ani dar recent, acesta s-a accelerat într-un ritm atât de mare, încât amenință să provoace o prăbușire completă a cândva măreţei superputeri. Rareori este recunoscut, dar Donald Trump a făcut mult bine pentru economia americană, în condițiile în care se afla; mă îndoiesc că alt președinte s-ar fi descurcat mai bine.

Oricum ar fi, Trump pleacă și Biden vine, iar lumea trăieşte vremuri foarte grele, mai ales în Israel. Cât de grele? Este suficient să spun că, în opinia mea, problema continuării primirii a 3,8 miliarde de dolari în ajutor militar din partea SUA nu este cea mai mare îngrijorare a Israelului și nu pentru că trei sferturi din acestea sunt cheltuite pe produse fabricate în SUA. Cea mai mare îngrijorare a Israelului este că administrația care vine nu are niciun interes în existența statului Israel. Aceasta este cea mai mare îngrijorare a noastră și, cu guvernul nostru ezitant, nu sunt sigur cum vom putea rezolva problema.

Cu toate acestea, din moment ce nu există nenorocire fără o binecuvântare, situația care se apropie ar putea fi de fapt o mare oportunitate pentru Israel. Aceasta este șansa noastră de a ne da seama că nu ne putem baza pe ajutorul extern pe termen nelimitat, că trebuie să găsim puterea de a respinge dușmanii din afară prin unitatea noastră. Cu alte cuvinte, sper că din moment ce nu avem de ales, vom realiza în cele din urmă că doar unirea noastră este un pilon durabil pe care ne putem baza, că aceasta este singura noastră armă împotriva agresorilor. Când priviți lumea astăzi cu toate națiunile sale „iluminate”, nu veți găsi o țară care să nu ne urască, inclusiv cei care nu au verbalizat-o, dar care o vor face în curând.

Mai mult, dacă am fi conectați, nu ne-am confrunta cu situația dificilă cu care ne confruntăm acum. În schimb, ar exista mai multe acorduri de pace, așa cum am văzut recent, și nimeni nu ar vrea nici măcar să le întrerupă sau să le blocheze.

Dar acum, că SUA se prăbușesc, Israelul se va scufunda împreună cu ele. Fără sprijinul Americii, vom fi într-o cădere liberă alături de America.

Acestea fiind spuse, dacă am avea puteri spirituale, spiritul unității ne-ar întări și nu ne-ar aduce niciun rău. Nu am avea nevoie de niciun fel de bani sau ajutoare străine.

După ce cădem, colapsul ne va trezi cu siguranță; prețul pe care va trebui să îl plătim de-a lungul mai multor ani este prea mare pentru a-l putea exprima. Sper cu adevărat că vom reuși în continuare să trezim oamenii, astfel încât aceștia să dorească să realizeze corectarea într-un mod mai calm. Adevărata mea dorință este ca ei să vadă necesitatea conectării, fără suferința care se ascunde chiar după colț; dar deocamdată nu văd că este posibil nici chiar să vorbim despre asta, că cineva ascultă, înțelege sau simte orice în această direcție. Nimeni nu înțelege că nu avem de ales decât să ne unim. Obtuzitatea din inimile și mințile oamenilor este atât de adâncă încât pare imposibil de pătruns.

Suntem ca un copil care stă nedumerit în mijlocul unei autostrăzi, cu un camion care se îndreaptă spre el fără să dea semne de încetinire. Eu strig copilului să iasă de pe drum, dar el nu mă poate auzi. Acesta este starea națiunii noastre; aceasta este starea poporului nostru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: