“Ceea ce caută oamenii în podcasturi” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Ceea ce caută oamenii în podcasturi

Ai crede că oamenii ar avea din ce în ce mai puțină răbdare să asculte pe ceilalți vorbind, dar opusul este adevărat. De fapt, cu cât ascultătorii sunt mai tineri cu atât este mai probabil să asculte podcasturi online mai degrabă decât muzică. Potrivit blogului de afaceri muzicale Hypebot, Raportul audio 2021 Spoken Word de la NPR și Edison Research a constatat că „ponderea de ascultare audio a Spoken Word a crescut cu 40% în ultimii șapte ani; 8% anul acesta” și „creșterea audio-ului vorbit este determinată de creșteri mari ale audiențelor tinere și multiculturale”, în timp ce ascultarea muzicii a scăzut cu 10% în același interval de timp.

Am spus adesea că tinerii de astăzi nu sunt superficiali sau apatici, așa cum unii oameni se referă la ei. Dimpotrivă, sunt foarte perceptivi, direcți și știu exact de ce au nevoie. Când nu le dăm ceea ce au nevoie ei ne întorc spatele, iar noi interpretăm asta ca apatie. Nu este aşa; pur și simplu ei nu se pot ocupa cu cuvinte care nu le potolesc setea.

Au nevoie de răspunsuri; doresc informații precise despre lumea în care trăiesc, iar noi nu le oferim. Trebuie să oferim oamenilor, în special milenialilor și chiar mai tinerilor, înțelegerea modului de a gândi și a acționa într-o lume globalizată, interconectată și interdependentă.

Ei o trăiesc în mod natural; au prieteni din întreaga lume pe care nu i-au întâlnit niciodată, cu care vorbesc doar pe internet. În același timp, țările în care trăiesc pot fi ostile între ele sau chiar în război unele cu altele.

Noi, generația mai în vârstă, încă avem vederi învechite despre separare și granițe, în timp ce ei trăiesc într-un nor virtual unde nu există granițe și se simt foarte confortabil acolo. Acum au nevoie de informații; ei trebuie să știe cum să se comporte într-o astfel de viață, deoarece niciunul dintre sistemele educaționale de astăzi nu le oferă informații despre asta.

Lumea se schimbă rapid, iar ritmul crește tot mai repede. Dacă vrem o tranziție lină, trebuie să ne pregătim pentru ea. Paradigma entităților distincte care se luptă între ele pentru dominație este învechită într-o lume în care fiecare entitate depinde de toate celelalte entități pentru a-și satisface nevoile de bază.

Dacă nu trecem rapid într-un mod mai cooperant de gândire și funcționare, realitatea ne va forța să facem acest lucru pe calea grea – prin războaie, boli, dezastre naturale și nenumărate alte „probleme” pe care Mama Natură le are în mânecă pentru a-și disciplina copiii nesubordonați.

Nu numai generația tânără are nevoie de răspunsuri; cu toții avem. Cu cât recunoaștem mai devreme că lumea s-a schimbat, cu atât mai repede vom începe să ne studiem lumea din această nouă perspectivă, interdependentă și vom putea găsi răspunsurile de care avem nevoie pentru noi și pentru copiii noștri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed