“Cei mai mulţi sunt religioşi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCei mai mulţi sunt religioşi

Când ne gândim la religie, de obicei ne gândim la rugăciuni, haine ceremoniale, poate tămâie parfumată sau lumânări care ard în locuri desemnate de-a lungul zidurilor, și buzele oamenilor care se mișcă în tăcere în timp ce vorbesc cu Dumnezeul lor. Ei cer ceea ce au nevoie; se roagă pentru ei înșiși, pentru cei dragi și cred, sau speră, că Dumnezeu le va împlini dorințele. Nu l-au văzut niciodată pe Dumnezeu, nu i-au vorbit niciodată așa cum ne vorbim unii altora, dar credința lor este totuși statornică. Într-adevăr, credința lor este tot ce au. Oamenii religioși schimbă dovada pentru credință, a vedea pentru a crede; ei acționează în credință ca și când ar fi un fapt dovedit.

Acolo unde problemele sunt vitale pentru viața noastră, nu trebuie să urmăm orbește, ci să experimentăm, să încercăm singuri și să vedem ce este adevărat și ce nu.

Cu toate acestea, dacă vă gândiți la asta, oamenii care cred că o viziune politică, o doctrină socială sau o teorie științifică vor produce anumite rezultate pentru ei și își vor schimba viața în consecință, acești oameni acționează la fel ca și credincioșii oricărei religii tradiționale. Deci, în esență, din moment ce toți credem în ceva, fie că este o zeitate, un partid politic sau o teorie științifică, suntem cu toții religioși. Cine nu este deci, religios? Numai cei care nu spun „Amin” pentru nimic, ci verifică ei înșiși. Într-adevăr, aceştia sunt o raritate.

În mod clar, uneori nu avem altă opțiune decât să acceptăm ceea ce ni se dă. Nu toți, de exemplu, putem să urcăm pe o navă spațială și să zburăm în spațiul cosmic doar pentru a vedea singuri că Pământul este rotund. Dar astfel de noțiuni, oricât de interesante, nu ne schimbă viața. Acolo unde problemele sunt vitale pentru viața noastră, nu trebuie să urmăm orbește, ci să experimentăm, să încercăm singuri și să vedem ce este adevărat și ce nu.

Când cabaliștii, de la care am învățat tot ce știu, scriu că Creatorul este binevoitor, ei nu se așteaptă să crezi. Ei îți spun cum și-au condus experienţele, cum au ajuns la concluziile la care au ajuns și depinde de tine să încerci singur. Până când nu le repetați experienţele și nu ajungeți la propria concluzie, nu veți fi considerat un cabalist. S-ar putea să fiți considerat un student în Cabala, dar nu un cabalist. Dacă alegi să acționezi după o credință oarbă, nu vei deveni niciodată cabalist și vei rămâne religios. Dacă alegeți să puneți la îndoială tot ce vă spun și să efectuați experimentele asupra voastră., atunci s-ar putea să atingeți ceea ce au realizat ei și veți fi demni de titlul de „Cabalist”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed