“Cercul vicios al violenţei domestice” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCercul vicios al violenţei domestice

Violența domestică este un fel de încălzire globală socială; este răspândită și aparent de neoprit. Atenția presei, la nivel național în SUA asupra dispariției și uciderii unei tinere Gabby Petito, în Wyoming, în care partenerul ei a fost numit persoană suspectă, a adus din nou în centrul atenției problema relațiilor abuzive. Din păcate, acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri raportate la nivel mondial în fiecare zi, printre prea multe altele care nu sunt înregistrate.

În America, una din patru femei va experimenta violența din partea partenerilor lor pe parcursul vieții, potrivit unui nou raport publicat de The New England Journal of Medicine. La nivel global, aproximativ una din trei – 736 milioane de femei uimitoare – au fost victime ale violenței în viața lor comise de partenerii lor, pe baza statisticilor ONU.

Umilirea, tachinarea, agresiunea, amenințările și blestemul sunt forme comune de abuz verbal în familie. Violența emoțională ia și forme tăcute: deconectare, tăceri răsunătoare și nesocotire pentru perioade îndelungate. Există multe nuanțe și expresii ale comunicării violente între cupluri și, atunci când acestea devin o situație recurentă acasă, de obicei are consecințe cumplite. Cum poate fi tratat acest fenomen?

Să începem cu școlile. Majoritatea instituțiilor sunt orientate spre transmiterea de cunoștințe și educație copiilor, dar acest lucru este departe de a pregăti un tânăr pentru viață. Cea mai importantă lecție de învățat este cum să te comporti în relații, la locul de muncă, oriunde. Acest lucru este valabil mai ales într-un moment în care atât de multe cadre sociale s-au deformat, iar tinerii cresc fără exemple bune la care să se raporteze și faţă de care să se poată evalua.

Ca urmare a lipsei de intenție și concentrare asupra modului de a construi relații bune, multe familii experimentează o atmosferă ostilă și violentă. Copiii care cresc în astfel de case suferă de un nivel ridicat de nesiguranță. Pe măsură ce cresc și își construiesc propriile familii, uneori vor să construiască un mediu fundamental diferit. Cu toate acestea, adesea ajung să recreeze aceleași tipare violente atât de familiare, din trecutul lor. Își dau seama că repetă aceleași greșeli, dar consideră că le lipsește puterea de a se schimba.

Modelele de comportament pe care le-am observat în copilărie ne însoțesc de-a lungul vieții, deci este firesc să le reproducem. Prin urmare, este esențial ca societatea să ofere fiecărei persoane cursuri și sisteme educaționale care să îi împuternicească pe oameni să creeze tipare de relații corecte. Astfel de modele trebuie să fie fixate profund în interiorul unei persoane pentru a opri izbucnirile și exploziile de furie înainte de a face rău.

Cel mai important principiu de predat în construirea relațiilor este principiul egalității. Acest principiu este pus împotriva voinței interne care stă la baza oricărei comunicări violente, a voinței unei persoane de a-i controla pe ceilalți.

Pentru a ilustra ce se înțelege prin acest principiu al egalității, să spunem că vreau să construiesc o relație bună între mine și partenerul meu, cu comunicare reciprocă, conexiune profundă și mare iubire. Din acest moment, amândoi trebuie să ne străduim din toată puterea să fim egali. Ca exercițiu practic, suntem de acord că orice aș face pentru partenerul meu, el sau ea va face același lucru pentru mine, în bine și în rău. Suntem de acord să ne oglindim reciproc.

Din felul în care vorbim, privim, reacționăm reciproc în fiecare problemă și interacțiune, vom încerca să învățăm din acest exercițiu în care încearcă partenerul nostru să ne trateze bine. Și chiar dacă merge împotriva egoismului nostru și ne costă mult efort, merită să arătăm că ne străduim să transcendem instinctul nostru egoist pentru a forma o bună conexiune reciprocă, deoarece asta va obliga și pe partenerul nostru să facă același lucru .

Ca parte a instruirii cuplului cu privire la aplicarea principiului egalității, vom funcționa unul față de celălalt ca o oglindă. Dacă fiecare dintre noi încearcă imediat să copieze comportamentele partenerilor noștri și să le reflectăm ca o oglindă, procedând astfel ne ajutăm reciproc să simțim impactul tratamentului nostru pe celălalt, identificăm ce altceva trebuie să corectăm și să îmbunătățim. Acesta este un mecanism de feedback, un răspuns care există atât în sistemele tehnologice, cât și în sistemele naturale înconjurătoare, în scopul menținerii echilibrului și completării.

Dacă învățăm să construim un astfel de mecanism în relația noastră și amândoi suntem de acord să ne oglindim reciproc, atunci chiar dacă unul îl tratează pe celălalt rău, un răspuns reflectiv va veni imediat de la partener, care îl va determina să rectifice direcția. Treptat, vom începe să percepem că tratamentul bun pe care dorim să îl primim de la partenerii noștri, trebuie mai întâi ca noi să îl demonstrăm față de ei.

Acesta este modul în care ne construim reciproc și creăm o relație egalitară. Pe măsură ce avansăm în această muncă, în locul impulsurilor egoiste care se ridică în noi, conducând relația noastră într-o direcție violentă, coercitivă și distructivă, vom fi capabili să ne modelăm mediul înconjurător și să construim o casă în care doar modelele bune vor fi insuflate în copii și în întreaga societate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: