“Cheia eficienței în viețile noastre” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCheia eficienței în viețile noastre

Viața modernă se caracterizează printr-o cursă continuă de a fi mai eficienţi ridicând constant ștacheta mai sus pentru a avea succes? Dar eficiența maximă nu este întotdeauna o garanție a împlinirii. Pentru aceasta avem nevoie de gestionarea obiectivelor și de o direcție clară din cea mai înaltă perspectivă a vieții.

La fel ca în cazul unei curse, chiar înainte de a începe este important să-mi aleg o direcție și să dezvolt un plan pentru a o implementa. Altfel, cu siguranță vom ajunge la sfârșitul vieții noastre fără să ne dăm seama de darul pe care natura ni l-a dat doar nouă, potențialul nostru unic, al fiecăruia dintre noi. Prin urmare, să te străduiești să fii altcineva și să faci ceea ce face toată lumea este rețeta sigură de a fi mediocri și de a rămâne așa.

Doar pentru că alerg repede nu înseamnă că voi ajunge mai repede undeva unde să merite. Oamenii urmăresc de obicei obiective pe care nici măcar nu și le-au propus. „Nu vei decide pentru mine”, ne spun copiii pentru a ne demonstra independența, dar în viața noastră de adulți alergăm constant într-acolo unde ni s-a spus să fugim.

Alergăm repede, aproape fără odihnă, încercând constant să devenim mai eficienți, mai exacţi. Dar, nu am devenit sclavi în această intenție, fără o explicație rațională a ceea ce vrem să realizăm?

Oricine dorește să rupă acest cerc vicios trebuie să evite în primul rând să urmeze ceea ce face majoritatea, fără să se întrebe de ce o face. Viața nu este o mașină cu valori și obiective activate automat.

Pentru ce merită să trăiești? Ce vreau să fac cu viața? Fără a clarifica aceste mari întrebări despre esența existenței noastre, toate eforturile vor fi inutile și fără sens. „Sfârșitul actului este deja cuprins în gândul inițial” au spus înțelepții noștri, pentru a sublinia că în primul rând este indispensabil să aflăm pentru ce ne-a creat natura, pentru a descoperi ceea ce putem realiza în viață.

Apoi, primul pas pentru a fi eficient este să mă întreb pentru ce trăiesc. După ce am găsit un răspuns și am definit un scop care să merite, a doua etapă ar trebui să fie să aflu cum să-l ating, de ce mijloace anume am nevoie pentru a-l atinge? Al treilea pas este să mă înconjur de oameni care sunt de asemenea, interesați să atingă același scop, astfel încât să-mi ofere un mediu de susținere.

Este important să interiorizăm faptul că fără un mediu de susținere, o persoană nu poate progresa. Suntem ființe sociale și prin urmare, trebuie să absorbim forțe din mediul nostru, asemănător semințelor puse în pământ și care au nevoie de un substrat adecvat de umiditate, minerale și îngrășăminte pentru a crește și a prospera. Voi putea primi exemple bune dintr-un mediu de susținere în care invidia ne propulsează spre progres, dar ne oferă forța necesară pentru a merge mai departe și a depăși toate obstacolele pe calea realizării potențialului nostru.

Este o pierdere de timp în sensul cel mai larg al cuvântului, să ne lăsăm purtaţi de viață și să ne urmăm înclinațiile naturale. Prin urmare, ori de câte ori mă simt distras, trebuie să mă întorc din nou la mediul înconjurător și să-mi spun că trebuie să fiu într-un contact mai strâns cu el, astfel încât mediul să mă poată poziționa mai corect pe direcția marelui scop pe care l-am ales.

Apropo, acesta este și pentru părinți un sfat foarte important. În loc să încercați să vă forțați copiii să se dezvolte în direcția dorită și să provocați respingerea ei, ar fi mai bine dacă îi puneți într-un mediu cu copii care se dezvoltă în aceeași direcție pe care o considerați potrivită. Copiii tăi vor primi din partea celorlalți stimulul de a se îndrepta către același scop.

Importanța obiectivelor pe care ni le-am stabilit în prealabil este ceea ce ne va face să împlinim aceste obiective. Prin urmare, este imperativ să ridicăm importanța obiectivului măreţ la care aspirăm în fiecare zi, să ne reamintim reciproc de ce este important pentru noi și ce ne va da în viață.

Din punct de vedere evolutiv, nivelul de eficiență al cuiva din rasa umană este măsurat de gradul de participare al aceluia la schimbarea relațiilor umane, de la relații egoiste care amenință să distrugă lumea la relații altruiste care vor construi o relație integrală între toți.

O persoană este considerată eficientă și benefică pentru sistem în măsura în care promovează bune conexiuni între oameni și complementaritate și reciprocitate în cadrul societății. Fiecare dintre noi va simți în aceeași măsură realizarea totală a ceea ce natura ne-a oferit doar nouă, un dar unic pentru fiecare persoană din lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed