“Cine este un conducător?” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Cine este un conducător?

În era narcisistă de astăzi, toată lumea crede că sunt cei mai buni și mai inteligenți. Campaniile electorale recente din mai multe țări occidentale au evidențiat problema conducerii sau, mai precis, cine este apt să conducă. În timp ce mulți oameni doresc să ajungă în vârful piramidei, puțini sunt cei dispuși să își asume responsabilitatea care vine odată cu aceasta. Și înainte chiar de a discuta despre responsabilitate, trebuie să definim ce înseamnă să fii lider, mai ales dacă ne așteptăm ca acel lider să ne ducă într-un viitor mai bun.

După cum tocmai s-a spus, trăsătura cheie a unui lider trebuie să fie disponibilitatea de a-și asuma responsabilitatea. La fiecare nivel, în fiecare loc și în fiecare societate, cineva trebuie să fie responsabil, să preia conducerea, dar cu sprijinul altora. Fără a îndeplini aceste cerințe, societatea nu poate supraviețui. Cu toate acestea, liderii de succes nu pot fi oameni al căror ego îi conduce la putere. În schimb, trebuie să fie cineva care poate înțelege nevoile, obiectivele și cerințele societății anume, pe care aspiră să o conducă.

În timp ce mulți oameni doresc să ajungă în vârful piramidei, puțini sunt cei dispuși să își asume responsabilitatea care vine odată cu aceasta. Și înainte chiar de a discuta despre responsabilitate, trebuie să definim ce înseamnă să fii lider, mai ales dacă ne așteptăm ca acel lider să ne ducă într-un viitor mai bun.

Necesitatea de a avea pe cineva la conducere are rădăcini adânci în natură. O forță guvernează toate sistemele realității. Această forță se împarte în nenumărate elemente care sunt grupate împreună și formează unități. Și în fiecare unitate, de la cea mai mică la cea mai mare, există un lider, ceva sau cineva care conduce. Adică, cineva trebuie să își asume responsabilitatea, să conducă, să vadă că organismul sau echipa, compania sau țara se îndreaptă în direcția cea bună.

Înclinaţia oamenilor de a-i domina pe ceilalți este naturală și evidentă. Cu toate acestea, adevărata responsabilitate nu provine din dorința de a domina asupra celorlalți și de a-i patrona, ci din simțirea durerilor altora și dorința de a le îmbunătăți situația pentru a-i ajuta cu adevărat.

A fi indivizi responsabili cere învățare. Natura noastră inerentă este desconsiderantă și exploatatoare. Grija pentru ceilalți și asumarea responsabilității pentru bunăstarea lor, nu pentru a ne aduce beneficii personale, ci cu adevărat de dragul altora, necesită învățare. Pentru a realiza acest lucru, trebuie mai întâi să cunoaștem conexiunea dorită pe care trebuie să o stabilim în sistemul particular pe care dorim să îl conducem. Dacă ne uităm la natură, vom vedea că toate elementele – mineral, vegetal și animal – se împletesc armonios și, împreună creează țesătura existenței. Dacă putem stabili relații similare și între noi, în care fiecare element susține prosperitatea tuturor celorlalte elemente din societate, vom transforma societatea în bine.

Într-o astfel de societate, responsabilitatea oamenilor este de a le arăta celorlalţi că le pasă de conexiunile umane, că ceilalți contează pentru ei și că încearcă să avanseze pe toți către o stare mai conectată.

În mod clar vor exista probleme pe parcurs. Construirea căldurii și a responsabilității reciproce în rândul ființelor care sunt în mod inerent egocentrice, nu este un lucru uşor. Dar dacă încercăm să o construim onest, vom descoperi singura forță care guvernează întreaga natură, deoarece acea forță este o forță de a dărui, de a crea, de a proiecta și când încercăm să devenim asemenea ei, începem să rezonăm cu ea și, prin urmare, să o simțim.

Lumea este conectată. Suntem, așa cum spunea Marshall McLuhan, un „sat global”. Suntem dependenți unul de celălalt, ne influențăm reciproc și în viitor vom deveni mai mult aşa.

Prin urmare, cei care o înțeleg și își asumă responsabilitatea de a promova considerația și responsabilitatea reciprocă în rândul tuturor vor fi considerați ca indivizi responsabili. În viitor, ei vor fi liderii societății.

Când societatea adoptă această atitudine, vom începe să ne ridicăm deasupra percepției noastre înguste și egocentrice și vom deveni similari cu forța care a creat totul. Acesta este cu adevărat scopul nostru, de a dezvolta aceleași calități ca ale forței care a creat și guvernează creația. Când le vom dezvolta, vom deveni asemenea ei, nu vor exista limite pentru înțelepciunea și puterea noastră și vom deveni adevărații conducători ai lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed